Florentské muffiny
Postup přípravy
1. Muffinovou formu vymažte máslem. Zbylé máslo rozehřejte na pánvi a opečte na něm najemno nakrájenou bílou část pórku, přidejte nasekaný špenát a nechte ho zavadnout. Osolte, opepřete a restujte 2 minuty.
2. Křehké těsto vyválejte a vykrojte z něj 8 koleček o průměru 10 cm. Natlačte je do vymazané formy, nechte asi 1 cm místa, muffiny pečením nabudou. Do každého důlku nasypte vrchovatou lžíci na kostičky nakrájené slaniny a přidejte 2 lžíce špenátovo-pórkové směsi. Koncem vařečky udělejte v každé špenátové vrstvě důlek a vyklepněte do něj vejce. Každý muffin bohatě posypte nastrouhaným čedarem.
3. Plech dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte buď 25 minut, nebo dokud nejsou prostředky muffinů pevné a těsto zlaté. Nechte 5 minut odpočinout ve formě a teprve potom vyjměte z plechu. Hned podávejte.
Poznámka k receptu
Tyhle muffiny jsou inspirovány ztraceným vejcem se šunkou a špenátem (jinak vejci Florentine). Naše verze je mnohem jednodušší a snadno připravíte i víc porcí najednou.
Načítám komentáře...