Zelný salát se sýrem a ořechy
Seznam surovin
Salát:
- zelí bílé
- mrkev 2 kusy
- jablka 1 kus
- hroznové víno 1 hrst (modré)
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Gorgonzola, nebo Niva)
- ořechy vlašské 1 hrst
- petržel hladkolistá 1 hrst
Zálivka:
- majonéza 4 lžíce
- jogurt bílý 1 lžíce
- citron (šťáva)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Mrkve očistěte, jablko zbavte jadřince a vše pokrájejte na nudličky. Zelí nakrouhejte nadrobno. Kuličky hroznového vína pokrájejte na poloviny, petrželovou nať nasekejte nadrobno.
2. Umíchejte zálivku a vmíchejte ji do připraveného základu na salát. Navrch rozdrobte gorgonzolu a přidejte nasucho opražené a posekané vlašské ořechy.
Poznámka k receptu
Ze stejného základu připravíte i skvělé smoothie. Na kousky pokrájených 150 g zelí, 1 jablko, 1 mrkev, 2 cm zázvoru a 1/4 ananasu vložte do mixéru. Přilévejte mandlové mléko a mixujte, dokud nezískáte nápoj ideální konzistence.
Načítám komentáře...