Biskupský chlebíček
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 130 gramů
- vejce 2 kusy (celkem 120 g)
- cukr moučkový 110 gramů
- máslo 110 gramů
- ovoce 50 gramů (proslazené, směs)
- rozinky 40 gramů (tmavé a světlé)
- rum 1 lžíce (nemusí být)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- citronová kůra 1 špetka (nastrouhaná)
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- čokoládová poleva tmavá (na přelití)
Postup přípravy
Mírně nahřáté máslo utřeme s moučkovým cukrem. Přidáme jedno po druhém vejce a znovu důkladně utřeme. Pak zlehka vmícháme směs prosáté mouky, rozinek, proslazeného ovoce (rozinky a ovoce můžeme nejdříve zvlhčit trochou rumu), prášku do pečiva, citronové kůry a soli.
Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a povrch uhladíme. Formu s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a pečeme asi 40 minut.
Hotový chlebíček vyklopíme z formy a po vychladnutí ho přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...