Gurmet 03/2021
Nové číslo je tady. A na co se můžete těšit? Březnové číslo Gurmetu je plném tipů na zdravé, přitom neskonale chutné jídlo. I to, co na první pohled vypadá obyčejně, se může proměnit v absolutní chuťovou bombu. Šéfkuchaři michelinských restaurací by mohli vyprávět…
Češi a Česky milují polévky, a tak jsme se vydali za jejich historií a uvařili ty nejgrutovanější. S vegankou Markétou Mikušíkovou jsme si na jejím statku ve Skryjích popovídali o lokálním veganském vaření. Přinášíme návod, jak fermentovat i na přelomu února a března, a to ze semínek, sušeného ovoce či bulguru. Fermentované potraviny, jako třeba korejské kimči, jsou dnes považovány téměř za všelék, ke kterému se utíkáme v obavách před mutujícími viry. Věc dnes aktuálnější víc než jindy. Asie, žhavé asijské chutě zvládnete doma snadno a rychle bez zásoby extických surovin. Tahle pikantní kuchyně je nejlepší lék na březnovou zimu. A naučíme vás španátovou roládu - vzhledově i chuťově dokonalé pohoštění.
Navíc na každého čeká přiložený pomocník v kuchyni – jak vařit bez vah a odměrek je krásným dárkem v novém vydání Gurmetu.
Krásný a sluncem prosvětlený březen přeje redakce Gurmet.
Březnové číslo je v prodeji od 18. února do 17. Března 2021.