Špízky s krevetami, paprikami a cibulí Suroviny krevety 24 kusůolej olivový 2 hrnkycibule červená 1 kus (velká)víno bílé 1/2 hrnkupaprika žlutá 1 kus (velká)česnek 1/4 hrnku (nahrubo nasekaný)koriandr 1 lžíce (čerstvý, pokrájený)pažitka 1 lžíce (pokrájená)paprika chilli 3 lžičky (drcená) Kategorie Mořské pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 0
Krevetová tempura s pivem Suroviny krevety 16 kusů (syrové)sůl mořská 1 špetkaolej (na smažení)citron 1/2 kusu (nebo limetka, na ozdobu)čaj zelený 1 špetka (na ozdobu)sójová omáčka (na dochucení) Na těstíčko: pivo 2 decilitry (světlé)mouka pšeničná hladká 115 gramů (na těstíčko i poprášení krevet)vejce 1 kus Kategorie Mořské pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Sushi Suroviny voda 2,6 decilitru (na rýži)rýže 175 gramůocet rýžový 2 lžícesůl 1 lžičkacukr 1 lžičkařasy mořské 5 plátků (nori)losos 250 gramů (čerstvé filety bez kůže a kostí)krabí tyčinky 6 kusůavokádo 1 kus (zralé) Na přílohu: sójová omáčka 1 hrnek (miska)wasabi 1 hrnek (miska)zázvor 1 hrnek (miska, nakládaný)ředkev červená 1 hrnek (miska, nakládaná) Kategorie Mořské Hodnotilo: 0
Ústřice luxusní japonská Suroviny ústřice 1 kuszázvor (najemno nastrouhaný)cibulka jarní ( kousek, nakrájená na nudličky)sójová omáčka (pár kapek)ocet rýžový (pár kapek)kaviár lososový 1/2 lžičky Kategorie Ryby a plody moře pro alergiky na mléko pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Kuře po japonsku s ořechy a hroznovým vínem Suroviny kuřecí maso 12 kusů (vykostěná stehýnka s kůží)zázvor 40 gramů (nastrouhaný)pálenka 4 lžíce (rýžová)ocet jablečný 6 lžiccibule šalotka 12 kusů (malých)olej slunečnicový 1 lžícevíno bílé 200 mililitrůořechy 120 gramů (nahrubo podrcené)sirup javorový 2 lžíce Kategorie Drůbež pro děti Hodnotilo: 0
Tempura I Suroviny Na základ: pražma 125 gramů (filet)mrkev karotka 10 kusů (baby)fazole 10 kusů (10 zelených lusků)krevety 10 kusů (předvařených)špenát baby 1 hrstwasabi křen (k podávání )olej arašídový (na smažení) Těstíčko: vejce 1 kusmouka pšeničná hladká 1 hrnek Kategorie Chuťovky a předkrmy pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0
Tebasaki - smažená kuřecí křidélka Suroviny Nálev: cukr 3 lžíce (tmavý přírodní)sójová omáčka 3 lžícesaké 6 lžic (rýžové víno)šťáva zázvorová 1 lžička (vymačkejte kousek zázvoru lisem na česnek a šťávu zachyťte)česnek 1 stroužek (středně velký, nastrouhaný)ocet Balsamico 1 lžíce Křidélka: kuřecí maso 800 gramů (křídla)pepř černý 1/2 lžičkysůl 1/2 lžičkymoučka bramborová (škrob) 1 lžíceolej (rostlinný na smažení)semínka sezamová Kategorie Kuře pro alergiky na mléko pro diabetiky pro diety Hodnotilo: 0
Japonský řízek tonkatsu Suroviny zelí 1/4 kusuvepřové maso 4 plátky (vepřová pečínka)mouka pšeničná hladkávejcepanko (japonská strouhanka)sůlpepřolejworcesterská omáčka (k podávání) Kategorie Vepřové maso pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Castella, piškotový chlebíček Suroviny Castella: olej (na vymazání formy)mouka pšeničná hladká 200 gramůmed 5 lžicvejce 6 kusů (pokojové teploty)cukr krupice 218 gramů Glazura: med 1 lžíce Želé: želatina 7 gramů (prášková)káva 500 mililitrů (čerstvě překapaná) Kategorie Sladké pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 1
Nikujaga (maso s bramborami) Suroviny olej 2 lžičky (rostlinný)hovězí maso 250 gramů (žebírka pokrájená na tenké plátky)cibule 1 kus (pokrájená na silné plátky)brambory 4 kusy (velké žlutomasé pokrájené na kusy)mrkev 1 kus (pokrájená na kusy)saké 120 mililitrůvývar 1/2 litrucukr 1 lžícesůl 1/2 lžičky Kategorie Hovězí maso Hodnotilo: 0
Nori dragon (dračí rolky) Suroviny Rolky: rýže sushi (uvařená a rýžovým octem ochucená suši rýže )řasa kombu 1/2 kusu (řasa nori)vaječné omelety 4 kusy (tamago yaki japonské vaječné omelety)úhoř (5 plátků grilovaného úhoře )avokádo 4 plátky (podélně rozkrojené) K podávání: wasabi křenzázvor (nakládaný)okurka salátová 1 plátekředkev červená 1 pláteksójová omáčkasakévíno rýžové (mirinu)cukr (trochu) Kategorie Ryby a plody moře pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky pro diety Hodnotilo: 0
Vepřové gyozy Suroviny Těsto: mouka pšeničná hladká 500 gramůvoda 200 mililitrůsůl 1 špetka Náplň: mleté maso 400 gramů (vepřové)cibulka jarní 3 kusyzázvor (2 cm)česnek 1 stroužeksójová omáčka 2 lžícepaprička chilli červená 1 kussemínka sezamová (bílá a černá) Na dokončení: olej (na smažení)koriandr (na posypání) Kategorie Mleté maso pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Kachní tataki v pomerančovo-sójové omáčce Suroviny kachní maso 4 kusy (prsa)citron 1 kussaké 4 lžícevíno rýžové 2 lžíce (mirin)pomerančová marmeláda 2 lžícepórek 2 kusy Na omáčku: sójová omáčka 2 lžíce (světlá) Kategorie Kachna pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Momofuku pork buns I Suroviny Maso: vepřové maso 600 gramů (bůček)cukr krystal 3 lžícesůl 3 lžíce Bochánky: mouka pšeničná hladká 340 gramůmléko 200 mililitrů (plnotučné)droždí sušené 2 lžičkycukr krystal 3 lžícesůl 1 lžičkakypřící prášek do pečiva 1 lžičkasádlo 2 lžíceolej (rostlinný na potírání) Nakládané okurky: okurka salátová 1 kusocet rýžový 120 mililitrůvoda 220 mililitrů (horká)cukr krystal 6 lžicsůl 2 lžičky K podávání: omáčka hoisinomáčka srirachacibulka jarní Kategorie Vepřové maso Hodnotilo: 0
Kuřecí polévka ramen Suroviny Polévka ramen: pórek 1 kus (rozkrojený na 4 díly)zázvor (kousek, čerstvý rozkrojený na plátky)česnek 4 stroužky (neoloupaný)olej (rostlinný)řasa kombu (kousek)sójová omáčka 1 lžícekuřecí skelet (spařte ho vroucí vodou, a pak pečlivě promyjte pod studenou, vývar bude čirý)kuřecí maso (křídla spařte vroucí vodou, a pak pečlivě promyjte pod studenou, vývar bude čirý)sůl 1 lžička Roláda: kuřecí maso 1,2 kilogramu (kuřecích stehenních řízků s kůží naplocho + 4 proužky masa z prsíček rozklepaných )sójová omáčka 1/4 hrnkusaké 2 lžícecukr krupice 1 lžícezázvor 2 lžičky (nastrouhaný)pepř bílý Kategorie Kuře pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky pro diety Hodnotilo: 2
Salát z řas wakame Suroviny řasy mořské 20 gramů (Wakame)ocet rýžový 2 lžícesójová omáčka 2 lžíce (světlá)semínka sezamová 2 lžíce (bílá)koření chilli 1 lžíce (vločky)cukr krystal 1 lžička Kategorie Saláty pro alergiky na mléko pro vegetariány Hodnotilo: 1
Nabeyaki udon Suroviny houby šíitake 8 kusů (sušené)houby 60 gramů (shimei)špenát 2 hrsti (čerstvý nebo mangold)mrkev 2 kusypórek 1 kuscibulka jarní 2 kusykuřecí maso 2 kusy (paličky)nudle 1 balení (udon)vejce 4 kusy Na polévku: vývar rybí 1,5 litru (dashi)vývar (z hub shitake)víno rýžové 4 lžíce (mirin)sójová omáčka 3 lžícesůl 2 lžičkysemínka sezamová (černá k podávání) Tempura: krevety 8 kusůmouka pšeničná hladká 240 gramůvejce 4 kusyvoda 200 mililitrů (ledová)moučka kukuřičná (škrob)olej (na smažení rostlinný:sezamový 10:1) Kategorie Polévky pro alergiky na mléko pro diabetiky Hodnotilo: 0
Japonská polévka s vepřovými plátky Suroviny vývar 1 litr (z masa i zeleniny)víno dezertní 2 lžíceomáčka 2 lžíce (sojová)zázvor 1 kus (2 cm)paprika chilli 1 kusvepřové maso 400 gramů (plec)mrkev 1 kuspórek 2 kusyceler řapíkatý 2 kusy Omeleta: vejce 2 kusypaprika chilli 1 kusolej 1 lžičkakoriandr 1/2 svazkusůl Kategorie Vývary pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 0
Katsudon Suroviny vepřové maso 4 kusy (kotlety bez kosti)vejce 6 kusůpanko (japonská strouhanka) (na obalení)cibule 1 kus (střední)rýže sushi 4 porcecibulka jarní 2 kusyvývar kuřecí 300 mililitrů (nebo rybí)cukr krystal 4 lžícesójová omáčka 2 lžíce Kategorie Vepřová kotleta pro alergiky na mléko Hodnotilo: 1
RÝŽE NA SUSHI Suroviny rýže 650 gramů (Nishiki)voda 720 mililitrů (na uvaření + na propláchnutí) Nálev: ocet rýžový 100 mililitrůcukr krupice 40 gramůsůl 15 gramů Kategorie Rýže pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Blesková polévka ramen Suroviny houby šíitake 200 gramůzelí pekingské 250 gramů (baby pak choi)kuřecí maso 500 gramů (prsa)vývar kuřecí 1,2 litrunudle soba 150 gramůcibule 1 kuszázvor 1 lžícečesnek 4 stroužkyústřicová omáčka 2 lžíce Vejce ramen: vejce 2 kusysójová omáčka 3 lžíceocet rýžový 3 lžícevoda 180 mililitrů Kategorie Vývary pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
KUŘECÍ TERIJAKI Suroviny kuřecí maso 600 gramů (prsa)olej sezamový 1 lžícesójová omáčka 60 mililitrůcukr třtinový 3 lžíceocet rýžový 3 lžíce (nebo saké=)mirin 2 lžícečesnek 2 stroužkycibulka jarní (k podávání) Kategorie Kuře pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Japonská miska Suroviny losos 100 gramů (čerstvý)rýže sushi 250 gramůocet rýžový 4 lžičkycukr krupice 2 lžičkysůl 1/2 lžičkymajonéza 100 gramůsrirarcha 1 lžíce (1-2 lžíce)mrkev 1 kusavokádo 2 kusy Kategorie Kuře pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Miso polévka s kamutem Suroviny olej sezamový 2 lžícezelí 200 gramů (na tenké nudličky)mrkev 120 gramů (na nudličky)pórek 120 gramů (na kolečka)vývar zeleninový 1,2 litrumiso pasta 2 lžíce (rýžové)kamut 2 hrsti (vařený z předchozího dne) Kategorie Krémové pro diety pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky pro vegetariány pro celiaky Hodnotilo: 0
Zeleninová polévka miso se shiitake Suroviny zelí bílé 200 gramůmrkev 120 gramůpórek 120 gramůolej sezamový 1 lžícehouby šíitake 2 hrsti (čerstvé)miso pasta 2 lžíce (rýžová)nudle rýžové (slabé)šťáva zázvorová (z čerstvého zázvoru na dochucení)sójová omáčka (na dochucení) Kategorie Zeleninové pro diety pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky pro vegetariány pro celiaky Hodnotilo: 0
OUTDOOROVÝ RAMEN Suroviny nudle 150 gramů (mie)zázvor (2cm)mrkev 1 kuspórek 1 kusčesnek 2 stroužkysójová omáčka 2 lžícehlíva ústřičná 10 plátků (sušená)vývar 2 lžičky (sušený) Kategorie Vývary pro diety pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky pro vegetariány pro celiaky Hodnotilo: 0