Špekové carpaccio Suroviny tyrolský špek 300 gramů ((nejlépe Jihotyrolský špek CHZO))kedlubna 1 kus ((středně velká))jablka 1 kus ((nejlépe jihotyrolské Gala nebo Golden Delicious))jogurt bílý 3 lžícesůlšťáva citronová (na dochucení)ocet jablečný (na dochucení)petržel hladkolistá (na ozdobu)máta (na ozdobu) Kategorie Z masa a uzenin pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0
Jablečný krém z Jihotyrolských jablek se zázvorem a pěnou z podmáslí Suroviny jablka 3 kusy (Jihotyrolská CHZO (Gala, Golden Delicious, Morgenduft))šťáva jablečná 250 mililitrůšťáva citronová (z 2 bio citronů)citronová kůra (z 2 bio citronů)vanilkový lusk -0,5 kusuzázvor (pár strouhnutí čerstvého)pektin jablečný 2 gramy ((nebo agar agar) - na pěnu)podmáslí 220 gramů ((nebo bílého jogurtu))želatina 2 plátky ((není vhodná pro striktní vegetariány)) Kategorie Mražené a nepečené pro vegetariány pro děti pro celiaky Hodnotilo: 1
Jablečný závin se zmrzlinou Suroviny těsto na závin: mouka pšeničná hladká 150 gramů (hladká 00)voda 75 mililitrů (vlažná)sůlocet vinný 1 lžička (bílý)olej (rostlinný, na potření) Náplň: jablka 500 gramů (jihotyrolská CHZO (Golden Delicious nebo Gala))piškoty 30 gramů (rozdrobené)skořice (mletá)rozinky (množství podle chuti)citronová kůra (nastrouhaná)máslo (rozpuštěné, na potření závinu)cukr moučkový (množství podle chuti (a sladkosti jablek)) Kategorie Záviny pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Plátky z jelení kýty a brambory plněné tyrolským špekem Suroviny jelení maso 600 gramů (plátky z kýty)tymián 2 snítkyolej olivový 40 mililitrůpepř barevný (celý a hrubě mletý)sůl mořská (vločky na ozdobu)sůlbrambory 400 gramů (velké)tyrolský špek 80 gramů (nejlépe Jihotyrolský)smetana zakysaná 120 mililitrů (tučné 24%) Kategorie Zvěřina pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Špekové knedlíky se zelným salátem + VIDEO Suroviny tyrolský špek 80 gramů (na kostičky)cibule 1/2 kusurohlík (na kostičky)máslo 20 gramůmouka pšeničná hladká 40 gramůmléko 10 mililitrůvejce 2 kusypažitka 1 lžícezelí bílé 1 kus Kategorie Knedlíky pro děti Hodnotilo: 1
Jihotyrolské Schlutzkrapfen Suroviny Těsto: mouka žitná 150 gramůmouka pšeničná hladká 100 gramůvejce 1 kusvoda 55 mililitrů (vlažná)olej 1 lžícesůl Náplň: špenát 150 gramů (uvařený)cibule 50 gramůčesnek 1 stroužek (menší)máslo 1 lžícetvaroh 100 gramůsýr Parmezán 1 lžícepažitka 1 lžícemuškátový květ 1 špetkasůl Kategorie Těstoviny Hodnotilo: 0
Kuřecí závitek a Jihotyrolský špek na rizotu s Jihotyrolskými jablky Suroviny kuřecí maso 2 kusy (asi 300 g celkem kuřecích prsou)tyrolský špek 150 gramů (Jihotyrolský špek CHZO, nakrájený na plátky)sůltymiánrýže krátkozrnná 350 gramů (Arborio, nebo Carnaroli)cibule 50 gramůolej slunečnicový 50 mililitrůvíno bílé 80 mililitrůvývar zeleninový 1 litr (nebo kuřecího) Kategorie Kuře pro děti Hodnotilo: 0
Bramborové noky s čerstvými rajčaty, Jihotyrolským špekem a sýrem Stelvio Suroviny brambory 500 gramů (moučnaté - typ C)žloutek 3 kusymouka 120 gramůtyrolský špek 100 gramů (Jihotyrolský špek CHZO, nakrájený na kostičky)sůl (podle chuti)muškátový oříšek 1 špetkarajčata 2 kusy (lze nahradit sušenými)sýr tvrdý 100 gramů (Stelvio jihotyrolský CHOP)olej olivový 50 mililitrů Kategorie Brambory pro děti Hodnotilo: 1
Tagliatelle se špekem Suroviny Těsto na tagilatelle: mouka žitná 150 gramůmouka pšeničná hladká 150 gramůvejce 1 kusvoda 50 mililitrůolej olivový 1 lžícesůlpískavice (drcená)kmín (drcený) Na dochucení: tyrolský špek 150 gramů (krájeného Jihotyrolského CHZO)kapusta 100 gramůmáslo 50 gramůpetržel hladkolistásýr tvrdý (Stelvio jihotyrolský CHOP) Kategorie Těstoviny pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0