Máslo - jak ho uskladnit
Máslo snadno přejímá vůni svého okolí, proto před jeho uložením ho vždy dobře zabalíme nebo dáme do uzavřené nádoby.
Máslo musíme trvale skladovat v chladu, stačí mu však nejteplejší přihrádka naší lednice nebo spíže, hlavně když ho máme k potíraní bílého pečiva a to proto, aby nám šlo snadno a dobře roztírat.
Máslo, které jsme si vzali s sebou do přírody na delší dobu, nebo v domě vypnuli elektřinu a máme o něho obavy, uskladníme do slané vody. Převaříme slanou vodu, necháme ji vychladnout a pak do ní máslo zcela ponoříme a uložíme na nejchladnější místo.
Hrůza, zjistili jsme, že nám máslo žlukne! Nic však není tak horké a nic není ztraceno. Máslo rozpustíme a jakmile zapění, přidáme k němu opečenou kůrku chleba.