Biftek – stupeň propečení
Existují čtyři základní způsoby přípravy bifteku. Záleží na tom, do jaké míry máte rádi propečené maso. 1. Krvavý (raw) (čtěte ró) Maso pečte 1 minutu z každé strany. Získá tenkou hnědou kůrčičku, ale uvnitř zůstane syrové. 2. Polosyrový, mírně krvavý (rare) (čtěte ré) Maso pečte 2 minuty z každé strany. Bude mít hnědou kůrku, pod ní zůstane růžové a uprostřed ještě krvavé. 3. Růžový (medium) (čtěte midium) Maso pečte 3 - 4 minuty z každé strany. Získá hnědou kůrku a uvnitř bude růžové. 4. Propečený (welldone) (čtěte wel dan) Maso pečte asi 5 minut z každé strany. Je pak propečené i uvnitř. Tento způsob doporučujeme, jen pokud vám není líto kvalitního masa.