Rady a návody

Květák - co dělat, aby nezežloutl

Květák - co dělat, aby nezežloutl
Květák - co dělat, aby nezežloutl

Pokud jsme zakoupili květák již poněkud nažloutlý, dáme ho vařit do vody, do které přidáme trošku mléka. Svoji nažloutlou barvu rovněž ztratí a bude po uvaření opět krásně přirozeně bílý, když do vody dáme něco málo cukru.

Aby květák neztratil při vaření svou bílou barvu, musíme do vody, v níž se bude vařit, přidat trošku citronové šťávy.

Aby květák získal výraznější chuť, vhodíme k němu při vaření i několik zelených květákových listů.

Zpět na přehled Rad a návodů

Související recepty

ASIJSKÉ KVĚTÁKOVÉ ŠPÍZY

ASIJSKÉ KVĚTÁKOVÉ ŠPÍZY

KVĚTÁKOVÉ TACOS S ČERNÝMI FAZOLEMI

KVĚTÁKOVÉ TACOS S ČERNÝMI FAZOLEMI

KVĚTÁKOVÝ FALAFEL

KVĚTÁKOVÝ FALAFEL