ŠŤAVNATÁ HOVĚZÍ ŽEBRA S BBQ OMÁČKOU A SALÁTEM
Suroviny
Žebra:
- hovězí maso 5 kilogramů (masitá žebra)
- pepř černý 3 lžičky
- nové koření 1 lžička
- sůl 4 lžíce
- cukr 1 lžička
- sušený česnek 4 lžičky
- koriandr 2 lžičky (mletý)
- bobkový list 2 lžičky (mletý)
- olej slunečnicový 3 lžíce
Základní omáčka:
- cibule 500 gramů
- olej slunečnicový 100 mililitrů (nebo sádlo)
- mouka 4 lžíce (hladká)
- vývar hovězí 2 litry
- sůl
- pepř
BBQ omáčka:
- pivo tmavé 250 mililitrů (černé)
- omáčka 300 mililitrů (základní, ve které se maso peklo, nebo hovězí vývar)
- kečup 200 mililitrů (kvalitní)
- hořčice 3 lžíce (anglický)
- worcesterská omáčka 4 lžíce
- med 3 lžíce
- ocet vinný 2 lžíce (červený)