Pelmeně s kysaným zelím Suroviny máslo 50 gramů (ma přelití)mouka pšeničná hladká (na pomoučení)voda 6 lžicvejce 2 kusymouka pšeničná hrubá 500 gramůpepř černý (mletý)sůl Na náplň: vepřové maso 250 gramů (pečené)vývar masový (trocha vychladlého)cibule 1 kus (malá)zelí kysané 200 gramů (dušené) Na omáčku: hořčice plnotučná 1 lžícevoda 4 lžíceocet 2 lžíce Kategorie Slané pro děti Hodnotilo: 0
Ruský boršč Suroviny voda 1,5 litruzelí bílé 300 gramů (hlávkové)řepa červená 200 gramů (vařená)hovězí maso (nejlépe hovězí kost s morkem)mrkev 100 gramů (nebo jiná kořenová zelenina)slanina 100 gramůbrambory 1 kus (syrová, oloupaná)cibule 1 kussmetana zakysaná 1,25 decilitru (15%) Kategorie Zeleninové pro diabetiky pro děti pro celiaky Hodnotilo: 1
Boršč III Suroviny hovězí maso 400 gramů (přední)řepa červená 1 kus (střední)brambory 3 kusy (velké)cibule 1 kusmrkev 2 kusyceler 1/2 kusu (malý)zelí bílé 1/2 kusu (malé)bobkový list 1 kuspepř černý 4 kuličky Kategorie Zeleninové pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Ukrajinský mazanec Suroviny droždí sušené 1 balíčekmléko 1,5 hrnkumouka pšeničná hladká 7,5 hrnkuvejce 3 kusy (prošlehaná + na potření )máslo 1/2 hrnku (rozpuštěné)sůl 1,5 lžičkyolej (na vymazání) Kategorie Vánočky, mazance a štóly pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Berryoska Suroviny vodka 50 mililitrů (ruská)sodovka 50 mililitrůlimetka 1/2 kusuovoce (mix borůvek, rybízu a pokrájených jahod)sirup cukrový 12,5 mililitruled (drcený) Kategorie Nápoje studené pro alergiky na mléko pro celiaky pro vegetariány Hodnotilo: 0
Marmelade caipiroska Suroviny vodka 37,5 mililitru (ruská)likér 12,5 mililitru (triple sec)sirup cukrový 10 mililitrůlimetka 1/2 kusupomeranče 1/4 kusu (nakrájený na kousky)marmeláda 1 lžíce (citrusová)pomerančová kůraledová tříšť Kategorie Nápoje studené pro alergiky na mléko pro celiaky pro vegetariány Hodnotilo: 0
Kaviár beluga a ruské bliny Suroviny voda 1,75 decilitrumouka pohanková 75 gramů (hladká)brambory 50 gramů (vařené, teplé, rozmačkané)vejce 1 kus (velké)mouka pšeničná hladká 25 gramůmáslo 2 lžíce (rozpuštěné)droždí 5 gramů (čerstvé)sůl mořská 1/2 lžičkyolej (na pečení) Kategorie Chuťovky a předkrmy Hodnotilo: 0
Žarkoje Suroviny vepřové maso 1 kilogram (krkovice bez kosti nebo hovězí plec, nebo skopové)bramboryolejcibulečesneksůlpepřbobkový listnové koření Kategorie Vepřová krkovice pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 1
Bliny Suroviny voda 1 decilitrpivo tmavé 1 hrnekmouka žitná 75 gramů (hladká světlá)brambory 50 gramů (teplé, vařené oloupané)vejce 1 kus (velké)máslo 2 lžíce (rozpuštěné)mouka pšeničná hladká 25 gramůdroždí 5 gramů (čerstvé)sůl mořská 1/2 lžičky (jemná) Kategorie Smažené pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Boršč Suroviny hovězí maso 500 gramůzelí bílé 500 gramů (hlávkové, čerstvé)brambory 4 kusyřepa červená 1 kus (střední)paprika zelená 1 kusmrkev 1 kus (větší)cibule 1 kus (střední)rajčatový protlak 1 balenípetržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (čerstvá, nasekaná) Kategorie Polévky pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Ukrajinský boršč Suroviny hovězí maso 1 kilogram (zadní)vepřové maso 1,5 kilogramu (žebra)pórek 1 kusrajčata 1/2 kilogramuřepa červená 150 gramůzelí bílé 1/2 kusu (malé)brambory 250 gramůmrkev 1 kus (velká)petržel kořenová 2 kusy Kategorie Polévky pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Bliny s lososovým kaviárem Suroviny mouka pšeničná hladká 200 gramůvejce 2 kusymléko 3 decilitrydroždí 20 gramůcukr 10 gramůolej (na opečení)smetana zakysaná 1 kelímek (hustší, na doplnění)kaviár lososový 1 balení (sklenička, na doplnění)máslo 1 lžíce (na doplnění) Kategorie Bezmasé Hodnotilo: 0
Pravý ruský boršč Suroviny hovězí maso 350 gramůvepřové maso 200 gramůcibule 1 kusbobkový list 1 kuspepř černý 4 kuličky (celý)nové koření 3 kuličkysůl 20 gramůzelenina kořenová 300 gramůzelí bílé 200 gramů (hlávkové) Kategorie Polévky pro děti Hodnotilo: 1
Vejce se žloutkovým krémem a kaviárem Suroviny vejce 8 kusů (uvařená natvrdo, nebo na hniličku)smetana zakysaná 1 kelímekkaviár červený 50 gramůpepř bílý (mletý)sůl Kategorie Z vajec Hodnotilo: 0
Boršč I Suroviny zelí bílé 250 gramůhovězí maso 200 gramůvepřové maso 200 gramůřepa červená 180 gramů (čerstvá, oloupaná)mrkev 120 gramů (oloupaná)celer 100 gramů (oloupaný)rajčata 2 kusyrajčatový protlak 60 gramůolej 3 lžíce Kategorie Zeleninové pro děti pro celiaky pro diety pro diabetiky Hodnotilo: 1
Telecí Stroganov Suroviny cibule 200 gramůžampiony 300 gramůokurky 3 kusy (sterilizované, kyselé)hořčice 2 lžícetelecí maso 600 gramůmouka pšeničná hladká 1 lžícevývar masový 300 mililitrůpepř černý (mletý)šťáva citronová Kategorie Telecí maso pro děti Hodnotilo: 1
Semlor Suroviny Těsto: mouka pšeničná hladká 500 gramů (až 550 g)cukr krupice 85 gramůmáslo 100 gramů (rozpuštěné)mléko 300 mililitrů (plnotučné)droždí 50 gramůkardamom 1 lžičkasůl 1 špetkavejce 1 kus (na potírání) Náplň: marcipán 200 gramůmléko 100 mililitrůsmetana na šlehání 300 mililitrů (+ rozdrobený vnitřek bulek) Kategorie Buchty a buchtičky Hodnotilo: 1
„Pizza” s houbami Suroviny bramborové těsto 750 gramů (základní)máslo 4 lžícehouby 500 gramů (pokrájených lesních hub (i zmražených) či žampionů )kopr (najemno nasekaný)vejce 3 kusy (natvrdo uvařená)smetana zakysaná 100 mililitrůcibulová nať 2 lžíce (pokrájená)sůlpepř Kategorie Pizzy pro vegetariány pro děti pro diabetiky pro diety Hodnotilo: 0
Pelmeně Suroviny mouka pšeničná hladká 300 gramůmleté maso 350 gramůcibule 1 kusvývar (na zavaření)máslo (k podávání)smetana zakysaná (k podávání)sůlpepř Kategorie Těstoviny pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0
Pečené křepelky a salát Olivier Suroviny Křepelky: křepelka 2 kusyslanina (plátky kvalitní farmářské slaniny )sůlpepř Salát Olivier: uzené maso 500 gramů (kuřecí nebo kachní )vejce 6 kusů (natvrdo uvařené - lépe křepelčí)brambory 3 kusymrkev 1 kushrášek 100 gramůkapary 2 lžícesalát zelený 2 lžíce (jemně nasekaný)smetana zakysaná 2 lžíce (případně prošlehan s olivovým olejem a francouzskou hořčicí)kaviár tmavý 4 lžíce Kategorie Drůbež Hodnotilo: 0
Ukrajinský tmavý chléb Suroviny Na 8 krajíců: droždí 14 gramůcukr krupice 2 lžičky (hnědý)mouka celozrnná 200 gramůmouka pšeničná hladká 200 gramůmouka žitná 100 gramů (hladká celozrnná)sůl Nudlové těsto na ozdoby: mouka pšeničná hladká 400 gramů (nebo polohrubá)žloutek 4 kusyvoda (podle potřeby)vejce 1 kus (na přichycení ozdob) Kategorie Slané pro vegetariány pro děti pro diabetiky pro diety Hodnotilo: 0
Kyjevský kotlet Suroviny Na 4 porce : kuřecí maso 4 kusy (prsní řízky)máslo 120 gramůkopr 1 hrst (najemno nasekaný)petrželka velkolistá 1 hrst (najemno nasekaná)mouka pšeničná hladká (na obalení)vejce 2 kusystrouhanka (na obalení)olej řepkový (na smažení)okurka salátová (plátky k podávání) Cibulové hranolky: brambory 8 kusů (středně velké)cibule 1 kus (vétší)olej řepkový (na smažení)sůl Kategorie Kuře pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 1
Boršč II Suroviny hovězí maso 500 gramů (žebra)kuřecí skelet 2 kusyzelenina kořenová 300 gramů (na vývar)zelí bílé 1 kus (malé nakrájené najemno)řepa červená 4 kusy (menší nastrouhané a zakapané šťávou z 1 citronu )brambory 4 kusy (4-5 kusů menších nakrájených)sádlo (trocha husího nebo kachního )cibule 1 kusmrkev 1 kus Kategorie Zeleninové pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Polévka s pelmeněmi Suroviny Pelmeně: mouka pšeničná hladká 350 gramůvejce 1 kusvoda 125 mililitrůmleté maso 500 gramůcibule 1,5 kusučesnek 2 stroužkysůlpepř Polévka: vývar 1,2 litru (silný domácí)máslo 2 lžíce (na jíšku na zahuštění)mouka pšeničná hladká 2 lžíce (na jíšku na zahuštění)smetana 2 lžícepetržel hladkolistá (na ozdobení)pepř růžový (nahrubo namletý na ozdobení)sůl Kategorie Smetanové pro děti Hodnotilo: 0
Ruské pelmeně Suroviny mouka (na vál)máslo (na přelití)smetana zakysaná 1 kelímek (na přelití) Na těsto: vejce 1 kusmouka pšeničná hladká 700 gramůvoda 500 mililitrůsůl 1/2 lžičky Na náplň: mleté maso 500 gramůcibule 1 kusčesnek 1 stroužeksůlpepř černý (mletý) Kategorie Slané pro děti Hodnotilo: 1
Boršč s hovězím masem a zeleninou Suroviny hovězí maso 500 gramů (přední)řepa červená 300 gramůzelí 200 gramů (hlávkové)zelenina kořenová 200 gramůfazole sterilované 1 plechovka (v tomatě, lze vynechat)rajčatový protlak 1 plechovka (nebo 1 rajče)cibule 1 kustuk 2 lžíceocet 2 lžíce Kategorie Polévky pro děti pro celiaky pro diety pro diabetiky Hodnotilo: 1
Boršč s kuřecím masem Suroviny kuře 1/2 kusucibule 1/2 kusunové koření 2 kuličkypepř černý 10 kuličekbobkový list 1 listsůlolej 1 lžícečesnek 3 stroužkyzelenina kořenová 200 gramů (mrkev,celer,petržel) Kategorie Krémové pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Hovězí šašlik se zeleninou I Suroviny hovězí maso 600 gramů (svíčková nebo roštěnec)rozmarýn (několik snítek)olej 80 mililitrůčesnek 3 stroužky (prolisované)pepř černý (mletý)koření chillislanina 150 gramůfazolky zelené 250 gramůrajčátka cherry 200 gramů Kategorie Hovězí svíčková pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Boršč s drůbežím masem Suroviny drůbeží maso 500 gramůslanina anglická 50 gramů (vcelku)cibule 2 kusyzelenina kořenová 250 gramůzelí bílé 150 gramů (čerstvé)brambory 150 gramůřepa červená 100 gramůrajčatový protlak 1 lžícepepř 1 lžička (celý) Kategorie Polévky pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1