Kančí hřbet v marinádě Suroviny kančí maso 700 gramů (vykostěný hřbet)švestky sušené 100 gramůořechy vlašské 40 gramůpomeranče 2 kusycitron 1 kuskoňak (40%) 6 lžicmed 4 lžícevíno červené 400 mililitrůšvestková povidla 2 lžíce Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Divočák s černou omáčkou Suroviny mrkev 2 kusypetržel kořenová 2 kusyceler 1/2 kusu (bulvy)cibule 2 kusyocet jablečný 50 mililitrůpepř 6 kuličekhřebíček 6 kusůskořice 1 kus (celá - 5cm)nové koření 4 kuličky Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Srnčí hřbet s čokoládovou omáčkou Suroviny srnčí maso 500 gramů (hřbet)sůljalovec (mletý nebo koření na zvěřinu)olej 2 lžíceslanina 100 gramůmarmeláda 70 gramů (brusinková)čokoláda hořká 100 gramůcibule šalotka 1 kusšpenát 400 gramů (čerstvý listový) Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Kančí na víně Suroviny kančí maso 750 gramů (kýta nebo plec)sůlslanina 100 gramůcibule 200 gramůcukr 2 lžíce (pískový)paprika sladká 2 lžíce (mletá)bobkový list 1 listnové koření (několik kuliček)kmín (mletý) Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0
ARROSTO DI CAPRIOLO AL PINO SRNČÍ KÝTA NA BOROVICI Suroviny srnčí maso 1 kilogram (kýta)olej olivový 4 lžícemáslo 70 gramůceler řapíkatý 2 snítkymrkev 2 kusy (velké)bylinky 1 kus (bouqet garni - svazeček rozmarýnu, šalvěje, tymiánu a majoránky)muškátový oříšek 1 špetkaskořice 1 špetkakvěty 3 (konce borovicové větvičky) Marináda: víno červené 1 litr (silné) Kategorie Zvěřina pro celiaky Hodnotilo: 0
Zaječí ragú Suroviny zajíc 2 kusyslanina 100 gramůmrkev 2 kusyceler řapíkatý 2 kusy (stonky)švestky sušené 100 gramůcibule 1 kusčesnek 2 stroužkytymián 2 snítky (čerstvý)bobkový list 1 kus Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Glazovaná bažantí stehna Suroviny bažant 1 kilogram (stehna)kompot hruškový 500 gramůšalvěj 1 hrst (čerstvá)koření chilli 1 lžička (mleté)olej 3 lžíce (rostlinný)sůlkoření chilli (chilli vločky na ozdobu) Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 0
Konfitovaný zajíc Suroviny zajíc 4 kusy (stehna)cibule šalotka 1 kusčesnek 10 stroužkůbobkový list 4 kusyhřebíček 6 kusůpepř černý 20 kuličekbadyán 3 kusy (hvězdy)jalovec 10 kuličektymián 1 svazek (čerstvý) Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Tatarák z jelena podle Mattea De Carli Suroviny jelení maso 350 gramůhouby 60 gramůhořčice hrubozrnná 1 lžička (Mustard)fíky 3 kusysůl 1 špetkapepř 1 špetka Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 1
Kančí á la Stroganoff Suroviny olej olivový 3 lžícecibule červená 1 kus (střední, nadrobno nakrájená)česnek 1 stroužekkančí maso 300 gramů (pečeně nebo panenky)pepř (čerstvě mletý)sůl mořskápaprika sladká 2 lžičky (mletá)houby 250 gramů (směsi pevných lesních hub)petržel hladkolistá 1 svazek (stonky a lístky zvlášť) Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 1
Letní zajíc Suroviny zajíc 1 kus (vykuchaný a zbavený hlavy)bobkový list 12 kusůrozmarýn 1 svazek (malý)ocet vinný 500 mililitrů (bílý)cibule 1 kusslanina 150 gramůpetržel hladkolistá 1 lžícevíno bílé 300 mililitrůvývar hovězí (podle potřeby) Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 0
Srnčí medailonky „Vídeňský les” Suroviny srnčí maso 8 kusů (každý o váze 100 g)slanina 16 plátkůmouka pšeničná hladkámáslo 80 gramů (přepuštěné)žampiony 150 gramůšťáva citronová (+ skrojky citronu k podávání)koriandrmouka pšeničná hladká 1 lžičkasmetana na šlehání 4 lžíce Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Srnčí kýta s červeným vínem Suroviny srnčí maso 1 kilogram (z kýty)slanina 100 gramůmáslo 1 lžícecibule 1 kus (středně velká)zelenina kořenová 3 lžíce (na plátky)pepř 5 (zrnek)nové koření 3 (zrnka)bobkový list 1 kustymián 1 snítka Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 1
Daněk se šípkovou Suroviny dančí maso 1 kilogram (kýta)mrkev 2 kusypetržel kořenová 2 kusyceler 1/2 kusu (b ulvy)cibule 2 kusyzavařenina šípková 150 mililitrůcukr 1 lžíceocet 3 lžícevíno červené 200 mililitrů Kategorie Zvěřina pro diety pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 1
Kančí panenka v ořechové krustě Suroviny kančí maso 500 gramů (panenka)slanina 100 gramůcibule šalotka 1 kusořechy vlašské 150 gramů (nasekané)rozmarýn 4 lžičkyolej olivový 2 lžícevíno portské 150 mililitrůvývar hovězí 100 mililitrůmáslo 1 lžíce Na salát: salát 1 svazek (lolo biondo)rajčata koktejlová 100 gramůocet vinný 2 lžičkyhořčice dijonská 1 lžíceolej olivový 5 lžicmed 1 lžičkasůlpepř Kategorie Zvěřina pro diety pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Kančí guláš Suroviny kančí maso 600 gramů (plec)slanina 100 gramůcibule 2 kusy (větší)mrkev 1 kusceler 1/4 kusučesnek 3 stroužkyvíno červené 250 mililitrůbobkový list 2 kusypepř černý 5 kuliček Kategorie Zvěřina pro diety pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Dušené srnčí kolínko s jeřabinami, bramborové gnocchi s petrželkou, růžičková kapusta a černý kořen Suroviny Dušené srnčí kolínko s jeřabinami: srnčí maso 4 kusy (kolínko)olej 50 gramůslanina 50 gramůmrkev 200 gramůceler 100 gramůcibule 200 gramůcukr krupice 420 gramůrajčatový protlak 20 gramůvíno bílé 200 mililitrů Bramborové gnocchi: brambory 250 gramůmouka pšeničná hrubá 50 gramůmoučka bramborová (škrob) 10 gramůsýr Parmezán 10 gramůvejce 1 kuspetrželka velkolistá 10 gramů Černý kořen a kapusta: kapusta růžičková 100 gramůčerný kořen 100 gramůmléko 200 gramůmáslo 30 gramů (přepuštěné)sůl Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 0
Plátky z jelení kýty a brambory plněné tyrolským špekem Suroviny jelení maso 600 gramů (plátky z kýty)tymián 2 snítkyolej olivový 40 mililitrůpepř barevný (celý a hrubě mletý)sůl mořská (vločky na ozdobu)sůlbrambory 400 gramů (velké)tyrolský špek 80 gramů (nejlépe Jihotyrolský)smetana zakysaná 120 mililitrů (tučné 24%) Kategorie Zvěřina pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou Suroviny jelení maso 600 gramů (hřbet bez kosti)tymián 2 snítkyolej olivový 2 lžícehouby 400 gramů (čerstvé nebo Lesní směs Bonduelle)cibule 1 lžíce (nakrájené)máslo 30 gramůčesnek 2 stroužkypaprika chilli 1 kusrozmarýn 1 snítka Kategorie Zvěřina pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Zvěřina s brusinkovo-meruňkovou omáčkou Suroviny srnčí maso 600 gramů (hřbet, lze použít i jelení nebo kančí)olej 3 lžícekoření na zvěřinu 1 lžícesůl Na omáčku: brusinky 50 gramů (kompotované)zavařenina meruňková 50 gramůvíno červené 1 lžícešťáva pomerančová 1 lžícešťáva citronová 1 lžícecitronová kůra 1 lžička (strouhaná)cukr 1 lžičkasůl 1 lžičkaworcesterská omáčka (několik kapek) Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 0
Kančí kýta s brusinkovou omáčkou Suroviny kančí maso 4 plátky (řízky z kýty)slanina 150 gramůbrusinky 150 gramů (sterilované)víno červené 7 decilitrůbrusinky 70 gramů (čerstvé)cibule 1 kus (větší)masox 1 kostkaolejhořčice plnotučná 1 lžíce Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 2
Kančí hřbet s citronovým jogurtem Suroviny kančí maso 600 gramů (hřbet)jogurt bílý 250 gramůchléb toastový 2 plátkycibule 1 kuscitron 1 kus (na šťávu i plátky)máslo 25 gramůsýr Parmezán 2 lžíce (nastrouhaný)olej olivový 2 lžícetymián 8 snítek Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 0
Pečené daňčí maso s bio rýží Suroviny dančí maso 700 gramů (kýta )slanina 50 gramů (bio kvalita)česnek 4 stroužkykoření provensálské 1 lžícepórek 1 kus (malý)olej 2 lžícerýže 250 gramů (bio kvalita, červená)sůl mořskáendivie Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 1
Grilovaná bažantí prsa s malinovou omáčkou Suroviny bažant 2 plátky (prsa)sádlo 2 lžícehříbky 1 kus (čerstvý, větší)cukr krupice 2 lžícemaliny 10 kusů (čerstvé)víno portské 4 lžícemáslo 2 lžícetymián 2 snítky (čerstvý)pepř (čerstvě drcený) Kategorie Zvěřina pro celiaky Hodnotilo: 1
Bažant na víně s ořechy Suroviny bažant 1 kusslanina anglická 200 gramůhroznové víno 400 gramůořechy vlašské 80 gramůmleté maso 200 gramů (vepřové)vejce 1 kuscibule 1 kus (malá)máslo 20 gramůpepř černý (mletý) Kategorie Zvěřina pro děti Hodnotilo: 0
Divoká kachna na pomerančích a houbách Suroviny kachna 1 kilogram (divoká)pomeranče 1 kusšťáva pomerančová 100 mililitrůcibulka jarní 2 kusyhříbky 300 gramů (sterilované ve sladkokyselém nálevu)paprička chilli červená 1 kusmrkev 300 gramůjeřabiny 2 lžíce (kompotované)petržel hladkolistá 2 lžíce Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Srnčí na pomeranči Suroviny srnčí maso 1 kilogram (kýta)máslo 60 gramůvíno portské 1 sklenicekáva 2 decilitry (uvařená instantní)mouka pšeničná hladká 3 lžícešťáva pomerančová 1,5 decilitruzavařenina jahodová 20 gramůvývar 1/2 litru (nebo voda)jalovec 4 kuličky Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 1
Zvěřinové salmy Suroviny srnčí maso 550 gramů (kýta, nebo jelení)citron 1 kusslanina 40 gramůcibule 2 kusymrkev 2 kusyčesnek 2 stroužkybobkový list 1 listnové koření 3 kuličkypepř černý 1 lžička (celý - kuličky) Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 1
Pečený bažant Suroviny bažant 1 kus (oškubaný a vykuchaný)slanina 50 gramůmáslo 50 gramůsůlcibule 1 kuspepř 3 kuličkyjalovec 3 kuličky Kategorie Zvěřina pro celiaky Hodnotilo: 1
Kančí hřbet na houbovém ragú Suroviny kančí maso 800 gramů (hřbet)houby 200 gramů (mix čerstvých)cibule šalotka 1 kuschléb toastovýmásloomáčka demi-glace 1 lžícešunka 100 gramůpetržel hladkolistá 1 hrst (ne kudrnka )bílek 2 kusy (sníh) Kategorie Zvěřina pro děti Hodnotilo: 3