KARAMELIZOVANÁ JABLKA S TVAROHOVOU PĚNOU
Suroviny
Karamelizovaná jablka:
- jablka 350 gramů (Granny Smith)
- šťáva jablečná 125 mililitrů (čerstvá)
- cukr krystal 250 gramů
- pektin jablečný 2,5 gramu
- máslo (na vymazání pekáčku)
Listový papír:
Tvarohová pěna:
Crumble:
- máslo 5 gramů
- mouka 12 gramů (mandlová)
- maldonská sůl 1 špetka (vanilková)
- listové těsto 20 gramů (upečené)
Jablečný gel:
Rumová zmrzlina:
- žloutek 50 gramů
- cukr moučkový 40 gramů
- smetana na šlehání 375 mililitrů
- vanilkový lusk 1/2 kusu
- rumová tresť 100 gramů
- želatina 2 kusy (plátková)