Candát s bramborovojablečným salátem Suroviny candát 4 kusy (filátka, každé asi 150 g)petržel hladkolistá 2 lžíce (nakrájená)máslo 20 gramůolej olivový 1 lžícecitronová kůra 1 lžička (nastrouhaná)sůl Na salát: brambory 6 kusů (střední, uvařené ve slupce)jablka 2 kusysmetana zakysaná 100 gramůmajonéza 70 gramůvíno bílé 1 decilitrořechy 50 gramů (nakrájené)rozinky 50 gramůcibulka jarní 1 kuskřen 1 lžíce (jemně nastrouhaný) Kategorie Sladkovodní pro celiaky pro diety pro diabetiky Hodnotilo: 1
Ryba v paprikovém kabátku Suroviny candát 1 kus (nebo jiná sladkovodní ryba )rýže dlouhozrnná 200 gramů (syrová )šťáva citronová 2 lžícecibule 2 kusyolej 5 lžicmáslo 4 lžícevývar zeleninový 750 mililitrůsůl 1 lžičkapepř 1 špetka Kategorie Sladkovodní pro děti Hodnotilo: 0
Zapečená filátka z candáta Suroviny brambory 800 gramů (syrové, oloupané)candát 4 porce (filety, celkem 600 g)slanina anglická 8 plátků (tenké plátky)smetana 2 decilitryvíno bílé 1 decilitrcibule 1 kusolej 2/3 decilitrucitron 1/2 kusubobkový list 1 kus Kategorie Sladkovodní pro celiaky Hodnotilo: 0
Zapečený candát Suroviny candát 1 kuscitron 1 kus (šťáva)sůlmáslo (na vymazání pekáčku a pokapání)cibule 200 gramůsmetana na šlehání 1 kelímeksýr tvrdý 130 gramů (nastrouhaný) Kategorie Sladkovodní pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Candát na bylinkách Suroviny candát 4 porce (filety)mouka pšeničná hladká 2 lžíceolejmáslopepř černý (mletý)sůlfenykl 4 kusysmetana 4 decilitryčesnek 1 stroužek Na bylinkovou omáčku: olej olivový 1/2 decilitrupetržel hladkolistá 1 kusrukola 1 hrstbazalka 6 listůoregano 1 snítkačesnek 1 stroužekšťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu) Kategorie Sladkovodní pro děti Hodnotilo: 0
Filet z candáta se sezonní zeleninou Suroviny candát 130 gramů (filet)zelenina 150 gramů (sezonní)víno bílé 1/2 decilitruvývar rybí 1 decilitrmáslo 20 gramůmouka pšeničná hladká 10 gramůšafrán 1 špetka (malá) Kategorie Sladkovodní pro děti Hodnotilo: 0
Candát se špenátovými noky Suroviny candát 4 porcemáslo 120 gramůpepř (čerstvě mletý)sůl Na noky: brambory 300 gramů (moučné)špenát 1 balení (čerstvý)mouka pšeničná polohrubá 110 gramůžloutek 5 kusůvejce 2 kusysýr Parmezán 60 gramůmoučka bramborová (škrob) 10 gramůčesnek 1 stroužek Na omáčku: máslo 80 gramůžloutek 2 kusycibule 1 kusvíno bílé 1 decilitrvoda 5 lžicolej 3 lžíceocet 2 lžícepažitka 1 lžíce (nakrájená)estragon 3 snítky (čerstvý) Kategorie Sladkovodní Hodnotilo: 0
Pečený candát v měšci s bramborami Suroviny candát 4 kusy (filety s kůží cca 150g)brambory 600 gramůcibule 2 kusyčesnek 4 stroužkyrajčata 2 kusypórek 1 kusmrkev 1 kusceler 1/2 kusurajčátka cherry 12 kusů Kategorie Sladkovodní pro celiaky Hodnotilo: 0
Candát po zámecku Suroviny candát 800 gramů (filety bez kůže)mouka pšeničná hrubá 200 gramůjablka 150 gramů (oloupaná, bez jádřinců)vejce 1 kusvíno bílé 1 decilitrmléko 1/2 decilitrutuk (na smažení)sůljablka (plátky lehce podušené na másle, na ozdobení) Kategorie Sladkovodní pro děti Hodnotilo: 1
Candát s estragonovým velouté Suroviny candát 4 plátky (filety s kůží)olej olivový 1 lžíce (extra panenský)sůlpepř (čerstvě namletý)estragon 1 snítka (čerstvý, na ozdobu) Estragonové velouté: máslo 15 gramůcibule šalotka 4 kusy (najemno nasekané)víno bílé 300 mililitrůvermut 75 mililitrů (suché)vývar 375 mililitrů (silný, kuřeci, telecí či rybí)smetana na šlehání 375 mililitrůestragon 1 lžíce (čerstvý) Kategorie Sladkovodní pro celiaky pro diety Hodnotilo: 0
Candát s pastinákovým pyré Suroviny Na 4 porce : candát 800 gramů (filet)olej řepkový (nebo panenský olivový olej na potření ryby )brambory 4 kusy (středně velké)sůl Pastinákové pyré: olej řepkový 50 mililitrůmáslo 50 gramůcibule 1 kus (menší)pastinák 500 gramůsmetana na šlehání 100 mililitrůcukr krupice 1 lžícešťáva citronová (z 1/2 citronu)sůl Smetanový pórek: pórek 1 kusolej olivový 50 mililitrůsmetana na šlehání 50 mililitrůsůl Kategorie Ryby a plody moře pro děti pro diabetiky pro diety Hodnotilo: 0
Kořenový krém s filátky pečeného candáta Suroviny candát 300 gramů (nebo treska s kůží)smetana na šlehání 200 gramůceler 1 kus (střední)petržel kořenová 2 kusymrkev 3 kusycibule 1 kusčesnek 3 stroužkymáslo 2 lžícezázvor 1 špetka (mletý) Kategorie Sladkovodní pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Candát na citronech Suroviny candát 4 kusy (filety)máslo 50 gramů (změklé)bazalka 1 hrst (čerstvá)česnek 3 stroužkycitron 4 kusysůlpepř Kategorie Sladkovodní pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
PEČENÝ CANDÁT S PÓRKOVOU OMÁČKOU Suroviny candát 600 gramů (+ kosti nebo ořezky)pórek 200 gramůtymián 3 snítky (čerstvý)víno bílé 250 mililitrůmáslo 200 gramů (studené + 4 lžíce)citron 1 kusbrokolice 1 kuschléb celozrnný 4 plátkyolej 3 lžíce (rostlinný + na opečení drobenky) Tvarohové noky: brambory 400 gramů (typ C)vejce 1 kusžloutek 2 kusymouka semolina 150 gramůtvaroh 100 gramů (měkký)sůlmáslo (na opečení) Kategorie Ryby a plody moře pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
MIXFISHCHIPS Suroviny brambory 600 gramůkapr 1 plátek (filet)candát 2 plátky (filety)sůlpepřolej slunečnicový (na smažení) Na trojobal: mouka pšeničná hladkávejcemlékostrouhankatymiánpetržel hladkolistábazalkasůl Na grundle: grundle 200 gramůmouka pšeničná hladkásůlpepřolej slunečnicový (na smažení) K servírování: majonéza (domácí)citron Kategorie Ryby a plody moře pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0
Zapečené filety z candáta Suroviny candát 4 kusy (filety)citron 1/2 kususůlslanina anglická 8 plátkůcibule 1 kusolej 60 mililitrůvíno bílé 100 mililitrůbobkový list 1 listtymián 1 špetka Kategorie Ryby a plody moře pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0