Omáčka z čerstvých rajčat Suroviny rajčata 1 kilogram (čerstvá, přezrálá)šťáva rajčatová 1 decilitrcibule šalotka 2 kusyrajčatový protlak 2 lžícemáslo 25 gramůcukr moučkový 1 lžíceolej olivový 1 lžícečesnek 3 stroužkytymián 1 snítka Kategorie Omáčky pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Treska s rozmarýnem Suroviny treska 500 gramů (filety)pórek 150 gramů (na kolečka)cibule šalotka 100 gramů (podélně na půlky)smetana zakysaná 1/4 decilitru (light)žloutek 1 kusrozmarýn 4 snítkyolej 5 gramů (na vymazání misek)sůl 2 špetky Kategorie Ryby a plody moře pro diety pro děti pro celiaky Hodnotilo: 1
Rostbíf se zeleninou Suroviny hovězí maso 600 gramů (roštěnka - nízký roštěnec)olej (na opečení masa) Na marinádu: worcesterská omáčka 1,5 decilitru (omáčka)hořčice 80 gramůolej 0,8 decilitruwhisky 1/2 decilitrupepř černý (mletý)sůl Na omáčku: žampiony 300 gramů (malé)cibule šalotka 10 kusůvíno červené 3 decilitryvývar 2 decilitryrajčatový protlak 2 lžícesůlolej Kategorie Hovězí roštěná pro alergiky na mléko Hodnotilo: 1
Ovíněná panenka Suroviny vepřové maso 2 plátky (panenka)cibule šalotka 200 gramůhroznové víno 400 gramůvíno červené 250 mililitrůmáslo 30 gramůmed 4 lžícecukr 1 lžícešťáva citronová 1 lžícemoučka bramborová (škrob) 1 lžička Kategorie Vepřová panenka Hodnotilo: 0
Těstoviny s dary moře Suroviny těstoviny 500 gramů (čerstvé (použili jsme polovinu normálních a polovinu tmavých sépiových))mořské plody 500 gramů (čerstvé nebo mražené)cibule šalotka 200 gramůvíno bílé 2 decilitry (suché)olej olivový 150 gramůsmetana na šlehání 1 decilitrbylinky 1 lžíce (nasekané (podle vlastní chuti))česnek 2 stroužkypepř bílý (mletý) Kategorie Těstoviny Hodnotilo: 1
Rychlá rybí polévka Suroviny vývar rybí 1,5 litruryba 1 kilogram (maso - z kapra, lososa apod., případně i plodů moře)zelenina 1 kilogram (očištěná - řapíkatý celer, mrkev, petržel a fenykl)víno bílé 5 decilitrů (suché)cibule šalotka 100 gramůolej olivový 50 gramůrajčatový protlak 1 lžičkačesnek 3 stroužkyšafrán 5 kusů (blizen) Kategorie Vývary pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Špenátový salát s račími ocásky Suroviny špenát 80 gramů (mladý)račí ocásky 20 kusů (prodávají se např. naložené v solném nálevu)kaki 2 kusy (ovoce zvané také churma)limetka 1 kus Na omáčku: cibule šalotka 2 kusyčokoláda hořká 50 gramůolej olivový 2 lžícepepř 1 špetka (drcený)sůl Kategorie Chuťovky a předkrmy pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 0
Pečená zelenina s rýží a vejcem Suroviny rýže 400 gramů (vařená)cuketa 1 kus (malá)lilek 1/2 kusuvejce 4 kusy (natvrdo uvařená)cibule šalotka 4 kusyrajčátka cherry 10 kusůcibulka jarní 4 kusyolivy zelené 8 kusů (bez pecek)olej 1 lžíce (rostlinný) Kategorie Rýže pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diety pro vegetariány Hodnotilo: 1
Frankfurtská zelená omáčka s modrými květy Suroviny petržel kadeřavá/kudrnkapažitkakerblíkšťovíkkoprbrutnákřeřichacibule šalotka 2 kusyvejce 4 kusy (vařená na tvrdo) Kategorie Saláty pro vegetariány pro celiaky pro diety Hodnotilo: 0
Kotletky bohyně Artemis Suroviny vepřové maso 4 kusy (kotlety s kostí )bylinky 1 hrst (květy pelyňku černobýlu )česnek 4 stroužkycibule šalotka 6 kusů (podle velikosti)mrkev 4 kusysůlpepř Kategorie Vepřová kotleta pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 1
Cibule v aceto balsamico Suroviny cibule šalotka 250 gramůšalvěj 8 listůolej olivový 2 lžíceocet Balsamico 4 lžícevíno červené 50 mililitrů (suché)med 2 lžičkypaprička chilli červená 1 kus (sušená)sůl (čerstvě mletý)pepř Kategorie Ze zeleniny pro alergiky na mléko pro vegetariány Hodnotilo: 0
Filet z tresky s petrželovou omáčkou Suroviny treska 1 kus (filet)mléko 200 mililitrůšťáva citronová 2 lžícecibule šalotka 1 kusbobkový list 1 kushřebíček 2 kusy (celý)pepř 1 kuličkabrokolice 100 gramůpetržel kadeřavá/kudrnka Kategorie Mořské pro děti Hodnotilo: 0
Pečená perlička se špenátem Suroviny perlička 4 kusy (prsa)špenát 1 kilogram (listy)šunka parmská 8 plátkůvejce 4 kusycibule šalotka 2 kusyvývar drůbeží 3 decilitrygin 4 lžíce (nebo borovička)olej olivový 1/2 decilitrumáslo 2 lžíce Kategorie Drůbež pro diabetiky pro diety Hodnotilo: 0
Krůtí prsa po zahradnicku Suroviny krůtí maso 1,5 kilogramu (prsa)cibule šalotka 3 kusysherry suché 2 lžícesójová omáčka 2 lžícemed 1 lžíceolej 4 lžícecuketa 2 kusy (malé)chřest 2 kusypaprika červená 1 kus Kategorie Krůta, krocan Hodnotilo: 1
Zelená polévka Kristie Alley Suroviny cibule šalotka 6 kusůpórek 1 kusolej olivový 1/3 hrnku (nejlépe extra panenský)chřest 2 balíčkybrokolice 1 kusšpenát 1 balíček (čerstvý, listový)vývar kuřecí (nejlépe z z bio kuřete)pepř černý (čerstvě mletý)sůl mořská Kategorie Polévky pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Kuřecí prsa na jablíčkách Suroviny kuřecí maso 400 gramů (prsa)jablka 3 kusy (tvrdší a kyselejší)olej 3 lžícemáslo 20 gramůcibule šalotka 2 kusycukr hnědý 1 lžičkavíno jablečné 150 mililitrůworcesterská omáčka 2 lžičkysmetana zakysaná 2 lžíce Kategorie Kuře Hodnotilo: 0
Lyonský salát Suroviny salát kadeřavý 1 kusuzené maso 120 gramů (bok)chléb 1 plátek (na krutony)vejce 4 kusymáslo 10 gramůčesnek 1 stroužekcibule šalotka 1 kusolej 3 lžíceocet Balsamico 1 lžíce Kategorie Saláty pro děti Hodnotilo: 0
Kuře na mandarinkách Suroviny kuře 1 kus (malé )mandarinky 4 kusyšťáva pomerančová 1 hrnek (čerstvě vymačkaná )víno bílé 4 lžíce (suché)máslo 3 lžícecibule šalotka 4 lžíce (nadrobno nasekaná )žampiony 4 lžíce (najemno nasekané)ořechy pekanové 4 lžíce (nasekané)sójová omáčka 1 lžička Kategorie Kuře Hodnotilo: 1
Cibule a šalotky s medovo-sójovou omáčkou Suroviny cibule 4 kusy (větší)cibule šalotka 20 kusů Na omáčku: med 1 decilitrsójová omáčka 1 decilitr (můžete zředit vodou v poměru 1:1)olej 1/2 decilitrurum 3 lžícečesnek 2 stroužky (prolisovaný)tymián 3 snítkypaprička chilli červená 1 kus (najemno nakrájená ) Kategorie Zelenina pro alergiky na mléko pro vegetariány Hodnotilo: 0
Rizoto se žampiony Suroviny vývar drůbeží 9 decilitrů (nebo zeleninový - nesolený )rýže krátkozrnná 270 gramů (Arborio)žampiony 100 gramů (malé pevné)máslo 75 gramůvíno bílé 3/4 decilitru (suché)cibule šalotka 2 kusysýr tvrdý 50 gramů (Parmezán jemně nastrouhaný)creme fraîche 2 lžíce (nebo pevná zakysaná smetana)olej olivový 2 lžíce Kategorie Rýže Hodnotilo: 1
Dijonské brambory s králíkem Suroviny brambory 500 gramů (oloupané)králičí maso 300 gramůmrkev 150 gramů (oloupaná)žampiony 120 gramůsmetana na vaření 2 decilitrycibule šalotka 1 kusmáslo 60 gramůhořčice celozrnná 1 lžícehořčice dijonská 1 lžíce (ostrá) Kategorie Brambory pro celiaky Hodnotilo: 0
Anglická svíčková s fazolkami Suroviny fazolky zelené 1 kilogram (čerstvé či mražené)hovězí maso 600 gramů (svíčková)slanina 100 gramů (uzená)olej 2 lžícepepř černý (drcený)slanina 50 gramů (na potření roštu)majonéza 200 gramůhořčice dijonská 2 lžícevíno bílé 2 lžíce Kategorie Hovězí svíčková Hodnotilo: 0
Bramborové ragú s krevetkami Suroviny brambory 600 gramůkrevety 250 gramů (vařené, celé)smetana na šlehání 3 decilitrycibule šalotka 3 kusyrajčata 2 kusybrandy 1/3 decilitruhořčice 1 lžíce (celozrnná, ostrá)sůlmáslo 30 gramů Kategorie Brambory Hodnotilo: 0
Hovězí šašlik se zeleninou Suroviny hovězí maso 600 gramů (svíčková)kukuřice 2 kusyfazolky zelené 250 gramůrajčátka cherry 200 gramůolej 0,8 decilitruslanina 150 gramůcibule šalotka 4 kusyčesnek 3 stroužky (prolisovaný)pepř černý (drcený ) Kategorie Hovězí svíčková pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Bramboroví utopenci Suroviny brambory 600 gramů (malé)olej olivový 4 decilitrysýr pivní 1 kuscibule šalotka 1 kuspaprička chilli červená 1 kuspepř černý 2 lžičky (celý)tymián 6 snítekrozmarýn 1 snítkabazalka 8 listů Kategorie Chuťovky a předkrmy pro vegetariány Hodnotilo: 1
Polévka z mušlí s vínem Suroviny slávky jedlé 1 kilogramrajčata sterilovaná 1 sklenice (oloupaná)mrkev 2 kusyvíno bílé 2 decilitrycibule šalotka 1 kus (velká)paprička chilli červená 2 kusyolej olivovýpepř černý (mletý)sůl Kategorie Polévky pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 1
Zeleninová polévka s kaprem Suroviny cibule šalotka 6 kusůbrambory 4 kusymrkev 2 kusy (menší)celer řapíkatý 1 kuspetržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná)česnek 5 stroužkůjíška 1 lžíce (může být i instantní)muškátový květ 1 špetka (mletý)citronová kůra Na vývar: kapr 200 gramů (hlava a kousek masa)bobkový list 2 listypepř černý 2 kuličky (celý)tymián 1 snítkasůl 1/2 lžičky Kategorie Polévky Hodnotilo: 0
Špenátový krém s pečenou štikou Suroviny vývar kuřecí 4 decilitry (nebo zeleninový)smetana na vaření 4 decilitryšpenát 7 hrstí (čerstvý, mladý)štika 4 plátky (malé kousky bez kostí)cibule šalotka 2 kusyčesnek 4 stroužkymouka pšeničná hladká 1 lžícesójová omáčka 1 lžíceolej olivový Kategorie Krémové Hodnotilo: 0
Sépie plněné kuskusem Suroviny sépie 4 kusyvývar drůbeží 2 decilitrymrkev 2 kusycibule šalotka 2 kusycuketa 1/2 kusukuskus 100 gramůčesnek 3 stroužkyolej olivovýpepř (mletý ) Kategorie Mořské pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Polévka z platýze s bylinkami a avokádem Suroviny platýz 1 kusvíno bílé 2 decilitrysmetana zakysaná 2 decilitrybrambory 2 kusyavokádo 1 kusmrkev 1 kuscibule šalotka 1 kusčesnek 1 stroužekbobkový list 2 listy Kategorie Krémové pro celiaky Hodnotilo: 0