Treska s cizrnovým pyré a rajčatovou „vodou” Suroviny Na 4 porce: treska 800 gramů (filety nejlépe nemražené)sůlolej olivový (na potření ryby) Cizrnové pyré: cizrna 400 gramůolej řepkový 50 mililitrůmáslo 50 gramůcibule 1 kusbobkový list 1 lístektymián 1 snítkačesnek 1 stroužeksůlpepř Rajčatová „voda“: rajčata koktejlová 250 gramůocet vinný 50 mililitrůolej olivový 50 mililitrů (extra panenský)cukr krupice 1 lžičkabazalka 10 lístků (čerstvá + na ozdobení )estragon 1 snítka (není nutný)sůlpepř Kategorie Mořské pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diety pro diabetiky Hodnotilo: 0
Pošírovaný losos s omáčkou mousseline Suroviny losos 4 kusy (steak)vývar rybí 6 decilitrůmrkev 100 gramůcuketa 1/2 kusucibule 1/2 kusu (oloupaná)petržel hladkolistá 1 snítkabobkový list 1 kuspepř černý (mletý)sůl Na omáčku: máslo 170 gramů (rozpuštěné)smetana na šlehání 1 decilitržloutek 3 kusyestragon 30 gramů (nasekaný)ocet vinný 1 lžícehořčice dijonská 1 lžičkapepř černý (mletý)sůl Kategorie Ryby a plody moře pro celiaky pro diety Hodnotilo: 0
Pstruzi se sušenou šunkou Suroviny pstruh 4 kusy (po 200 gramech)petržel hladkolistá 1 svazekestragon 1 svazekšunka sušená 4 plátkyšalvěj 2 snítky Na přílohu: sůlbrambory 600 gramůšťáva citronová 1 kus (z jednoho citronu)olej olivový 4 lžícepepř černý (mletý) Kategorie Ryby a plody moře pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Polenta s hříbkovou omáčkou Suroviny kukuřičná polenta 2 hrnky (instantní)oregano 1/2 lžičkyšalvěj 1 lžička (sušené lístky)ghí 2 lžícecibule 1 kus (větší)hříbky 200 gramůbobkový list 1 listnové koření 2 kuličkyestragon 1 lžička (sušené lístky) Kategorie Bezmasé pro vegetariány pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Jahodový salát I Suroviny Na salát: směs listových salátů 400 gramůjahody 100 gramůořechy vlašské 50 gramůsýr měkký 50 gramů (Feta) Jahodová zálivka: jahody 100 gramůolej olivový 50 mililitrůocet vinný 3 lžíce (bílý)estragon 1/2 lžičky (sušený)cukr (podle chuti)sůl (podle chuti)pepř (podle chuti) Kategorie Ovocné pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diety pro vegetariány Hodnotilo: 0
Kuře po japonsku s ořechy a hroznovým vínem Suroviny kuřecí maso 12 kusů (vykostěná stehýnka s kůží)zázvor 40 gramů (nastrouhaný)pálenka 4 lžíce (rýžová)ocet jablečný 6 lžiccibule šalotka 12 kusů (malých)olej slunečnicový 1 lžícevíno bílé 200 mililitrůořechy 120 gramů (nahrubo podrcené)sirup javorový 2 lžíce Kategorie Drůbež pro děti Hodnotilo: 0
KRÁLÍK DUŠENÝ NA BYLINKÁCH Suroviny těstoviny 400 gramů (tagliatelle)králičí maso 4 kusy (4-8 stehen)žampiony 100 gramůcibule 1 kusčesnek 2 stroužkycibule šalotka 8 kusů (malá)vývar bylinkový 400 mililitrůtymián 2 snítky (čerstvý)petržel hladkolistá 1 hrst Bylinkový vývar: voda 1 litrestragon 2 snítky (čerstvý)bobkový list 2 kusytymián 1 svazek (čerstvý)jalovec 6 kusůvíno bílé 500 mililitrů Kategorie Králík pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
KUŘE S ESTRAGONEM A CIBULOVOU OMÁČKOU Suroviny kuřecí maso 6 kusů (stehna)cibule 500 gramůestragon 6 snítek (čerstvý)tymián 1 snítka (čerstvý)česnek 3 stroužkybrandy 80 mililitrůvývar kuřecí 500 mililitrůocet Balsamico 2 lžícecukr třtinový 1 lžíce Kategorie Kuře pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Pangas v pekanovém obalu Suroviny pangas 200 gramů (filety, 4 porce)ořechy pekanové 100 gramůsýr Parmezán 50 gramůcitronová kůra 1 lžička (nastrouhaná)petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)máslo 40 gramůestragon 1 snítkapepř černý 1 špetka (mletý) Kategorie Ryby a plody moře pro děti Hodnotilo: 0
Nakládaná lichořeřišnice Suroviny lichořeřišnicepepř černý (celý)estragončesnekocet 1 dávka (8%)voda 2 dávky Kategorie Saláty pro alergiky na mléko pro celiaky pro vegetariány Hodnotilo: 0
Béarnská omáčka Suroviny ocet vinný 2 lžíce (bílý)estragon 3 lžíce (nasekaný čerstvý)cibule šalotka 30 gramů (najemno nakrájená)pepř bílý 10 kuliček (rozdrcený)žloutek 4 kusy (nejlépe z biovajec )máslo 250 gramů (přepuštěné)kerblík 2 lžíce (najemno nakrájený)sůlpepř Kategorie Omáčky pro vegetariány pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Fazolová polévka s uzeným kolenem Suroviny fazole 100 gramů (různobarevné)uzené maso (1 menší koleno)bobkový list 2 plátkypepř (několik kuliček)nové koření (několik kuliček)estragon 1 snítka (nebo tymián)česnek 4 stroužkysádlo 2 lžíce (nebo olej)cibule 2 kusy Kategorie Smetanové pro děti Hodnotilo: 0
Křupavý ředkvičkový salát s estragonem Suroviny ředkvičky 1 svazekestragon 1 hrstocet vinný (červený)olej olivový (extra panenský)sůl 1 špetkapepř Kategorie Zeleninové pro diety pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky pro vegetariány pro celiaky Hodnotilo: 0
Pečené pražmy ve slanině Suroviny pražma 4 kusy (menší o váze 300 až 400 g)slanina anglická 12 plátkůcitron 2 kusy (v bio kvalitě)petržel hladkolistá 1 svazektymián 1 svazek (citronový)olej olivový 4 lžíceestragon 4 snítkypepř černý 1 lžícesůl mořská Kategorie Mořské pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Telecí hřbet Suroviny telecí maso 400 gramů (hřbet)lišky 200 gramů (čerstvé)brusinky 50 gramů (sušené)víno portské 100 mililitrůbrambory 200 gramůsmetana 50 gramů (crème fraîche )pyré 30 gramů (lanýžové)olej 15 gramů (z bílých lanýžů)zelenina kořenová 100 gramů Kategorie Telecí maso pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Rybí koláč Suroviny Náplň: siven 2 kusy (lososovitý, až 3 kusy)mléko 400 mililitrůbobkový list 2 kusypepř černý 10 kuličekcibule 1 kuspórek 1 kusceler řapíkatý 2 snítkyhrášek 200 gramů (mražený)máslo 2 lžíce Bramborová poklička: brambory 1 kilogrammáslo 50 gramůsmetana na šlehání 100 mililitrů ( crème fraîche )sůlpepř Kategorie Sladkovodní pro vegetariány pro děti pro diabetiky pro diety Hodnotilo: 0
Losos na víně s chřestem a fazolkami Suroviny kroupy 50 gramůlosos 500 gramůvíno 250 mililitrůfazolky zelené 140 gramůchřest 260 gramů (zelený)cibulka jarní 3 kusysýr Mascarpone 4 lžícebobkový list 2 kusytymián 2 snítky Kategorie Ryby a plody moře pro diabetiky Hodnotilo: 0
Ořech s béarnskou omáčkou a hranolkami Suroviny Maso: vepřové maso 4 plátky (ořech)olej 4 lžíce (rostlinný)sůlpepř Hranolky: brambory 750 gramůolej řepkový (na smažení)sůl Omáčka: žloutek 2 kusymáslo 120 gramůcibule šalotka 1 kus (malá)víno bílé 1 lžíceocet vinný 1 lžíce (bílý)pepř bílý 1/2 lžičkyšťáva citronová 1 lžičkaestragon 2 lžíce (čerstvý)sůl Kategorie Vepřová kýta pro celiaky Hodnotilo: 0
Vejce Benedikt na toastu Suroviny máslo 100 gramů (+na namazání)žloutek 2 kusysůlpepř černý (mletý)pečivo 2 kusy (housky na hamburgery)šunka 4 plátkyšťáva citronováestragon (čerstvý)vejce 4 kusy (zastřená) Kategorie Z vajec pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Gnocchetti alle erbe di monte - Noky s bylinkovou omáčkou Suroviny bramborové noky 500 gramů (nejlépe domácí)petržel hladkolistá 1/2 svazkuestragon 1/2 svazku (čerstvý)oregano (čerstvý, dle chuti)máslo (dle chuti)sůl Kategorie Bezmasé pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Vejce mimóza I Suroviny vejce 8 kusůmajonéza 1 lžícešťáva citronová 1 lžičkaestragon 2 snítkyřeřicha 2 balenísůlpepř Kategorie Z vajec pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Krémová chřestová polévka s estragonem Suroviny mouka pšeničná hladká 2 lžícemáslo 2 lžícebylinky Bouquet Garni 1 svazeksmetana na šlehání 2 decilitrychřest 200 gramů (bílý)estragon 1 lžičkapepř černý (mletý)sůl Kategorie Krémové pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Kuřecí špízy s estragonem a mangovou salsou Suroviny Salsa: estragon 1 hrstsůlmango 1 kus (velké zralé)estragon 1/2 hrsticibulka jarníšťáva citronová 1/2 kususůl Špízy: kuřecí maso 1 kilogram (kuřecí prsa bez kůže)olej olivový 10 lžiccitronová kůra 1 kusšťáva citronová 1/2 kusu Kategorie Kuře pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 0
PALIČKY SE ZELENINOU A ESTRAGONEM Suroviny kuřecí maso 14 kusů (paličky)cuketa 3 kusypaprika 2 kusycibule červená 2 kusyolivy černé 50 gramůvíno 150 mililitrůsmetana 100 mililitrůhořčice dijonská 1 lžíceestragon 3 snítky Kategorie Kuře Hodnotilo: 1
Dip s hořčicí a estragonem Suroviny jogurt bílý 200 gramůhořčice celozrnná 1 lžíceestragon 2 snítkysemínko hořčičné 1 lžičkapepř černý (čerstvě mletý )sůl Kategorie Chuťovky a předkrmy pro vegetariány Hodnotilo: 0
Vejce mimóza Suroviny vejce 8 kusůmajonéza 1 lžícešťáva citronová 1 lžičkaestragon 2 snítkysůl 1 špetkapepř 1 špetkařeřicha 1 balení Kategorie Z vajec Hodnotilo: 1
Vyzrálá flákota Suroviny Na maso: hovězí maso 1 kilogram (4 plátky po 250 g)olej olivový (na potření)sůl mořská (maldonská)pepř (čerstvě mletý) Bylinkové máslo: máslo 200 gramů (změklé)petržel hladkolistá 1 hrst (velká hrst nadrobno nasekaná)estragon 1 hrst (malá)libeček 1 hrst (malá)česnek 1 stroužekšťáva citronová 1 lžičkasůl 1 lžičkapepř černý (nebo chilli - mletý - podle chuti) Kuskus: kuskus 200 gramůvývar 250 mililitrůrajčata 3 kusy (větší)avokádo 1 kuspetržel hladkolistá 2 hrstikoření kari 1 lžičkašťáva citronová (z 1 malého citronu)olej olivový 2 lžícesůl Kategorie Hovězí roštěná pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Candát se špenátovými noky Suroviny candát 4 porcemáslo 120 gramůpepř (čerstvě mletý)sůl Na noky: brambory 300 gramů (moučné)špenát 1 balení (čerstvý)mouka pšeničná polohrubá 110 gramůžloutek 5 kusůvejce 2 kusysýr Parmezán 60 gramůmoučka bramborová (škrob) 10 gramůčesnek 1 stroužek Na omáčku: máslo 80 gramůžloutek 2 kusycibule 1 kusvíno bílé 1 decilitrvoda 5 lžicolej 3 lžíceocet 2 lžícepažitka 1 lžíce (nakrájená)estragon 3 snítky (čerstvý) Kategorie Sladkovodní Hodnotilo: 0
Bramborová smetanová polévka s bylinkami Suroviny brambory 600 gramů (varný typ B)houby 400 gramů (lišky, hříbky, žampiony)máslo 25 gramůcibule 1 kus (malá)mouka pšeničná hladká 2 lžícesmetana na šlehání 250 mililitrůvývar zeleninový 400 mililitrůestragon 1/2 svazkuvíno bílé 3 lžíce Kategorie Smetanové pro vegetariány pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0
Mušle na víně I Suroviny mušle sv. Jakuba 12 kusůvíno bílé 100 mililitrůestragon 1 hrstolej olivový 2 lžícemáslo 2 lžícesůlpepř Kategorie Mořské pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0