Opilé nudle s perníkem Suroviny nudle vaječné 400 gramů (široké)kompot švestkový 200 gramů (švestky)rumové perníčky 1/2 balíčkumáslo 100 gramů (rozpuštěné)cukr moučkový 70 gramůkompot švestkový 1 decilitr (šťáva)rum hnědý - tuzemský 2 lžíce (40%) Kategorie Sladké hlavní chody pro alergiky na mléko pro vegetariány Hodnotilo: 0
Císařský trhanec se švestkovým žahourem Suroviny mouka pšeničná hladká 250 mililitrůmléko 400 mililitrůvejce 5 kusůrozinky 50 gramůcukr krupice 2 lžícekypřící prášek do pečiva 1 špetkasůl 1 špetkamáslo (nebo olej na opečení)cukr moučkový (na posypání) Žahour: kompot švestkový 600 gramůvíno červené 200 mililitrůcukr krupice 3 lžícecukr skořicový 1 kus Kategorie Smažené pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Buchty s mákem a švestkami Suroviny kompot švestkový 1 sklenice (velký)rum 80 mililitrůmléko 450 mililitrůcukr krupice 100 gramůdroždí 30 gramůmouka pšeničná polohrubá 400 gramůsůlžloutek 2 kusymáslo 70 gramů (rozpuštěné) Kategorie Buchty a buchtičky pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 1
Rozinkový trhanec neboli šmorn Suroviny rozinky 40 gramůrum 2 lžícevejce 4 kusycukr moučkový 2 lžíce (+ trocha na posypání)sůl 1 špetkamléko 100 mililitrůcitronová kůra (nastrouhaná z 1 citronu)mouka pšeničná hladká 3 lžícemáslo 80 gramů Kategorie Sladké hlavní chody pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 1
Švestkové mille-feuilles Suroviny voda 250 mililitrůmáslo 150 gramůmouka pšeničná hladká 150 gramůsůl 1 špetkavejce 6 kusů Náplň: kompot švestkový 450 gramůšťáva 300 mililitrů (z kompotu popřípadě doplněné vodou)cukr krupice 5 lžiccukr skořicový 1 balíčekdortové želé červené 2 balíčky (Dr. Oetker )smetana na šlehání 500 mililitrůsmetana-fix 1 balíček (Dr. Oetker )cukr vanilkový 1 balíček (lze vynechat)švestková povidla 3 lžíce (na ozdobení) Kategorie Sladké pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0