Telecí Osso Bucco s nudlemi Suroviny telecí maso 1 kilogram (telecí lýtko s morkovou kostí)olej olivový 2 decilitryzelenina kořenová 200 gramůcibule 100 gramůrajčata 100 gramů (nejlépe pelati z konzervy)víno bílé 0,1 decilitrubylinky 1 lžíce (čerstvé, podle chuti)máslo 50 gramů (šafránový prášek)sůl Kategorie Telecí maso Hodnotilo: 1
Francouzský rebarborový koláč I Suroviny Těsto: mouka pšeničná hladká 250 gramůvíno červené 50 mililitrůmáslo 125 gramůvejce 1 kus Náplň koláče: rebarbora 4 větvičky (řapíky)víno červené 300 mililitrůcukr třtinový 50 gramů Krém: mléko 375 mililitrůskořice 1 kuscukr krupice 55 gramůmouka semolina 45 gramůžloutek 3 kusycukr krupice (na posypání) Kategorie Koláče a koláčky pro vegetariány Hodnotilo: 0
Tortelli Suroviny Na tortelli: mouka semolina 400 gramůvejce 4 kusymouka pšeničná hladká (na posypání) Náplň: špenát 350 gramů (čerstvý)česnek 4 stroužkysýr Ricotta 250 gramůolej olivovýsůlpepř Na dokončení: olej olivovýčesnek 1 stroužekšpenát 2 hrstisýr Parmezán 50 gramů (nastrohaný)sůlpepř Kategorie Těstoviny pro vegetariány pro děti Hodnotilo: 0
Tortellini s králíkem Suroviny Těstoviny: mouka pšeničná hladká 220 gramůmouka semolina 80 gramůvejce 4 kusysůl 1 špetka Náplň: králík 1 kus (králičí hřbet)Mortadella 150 gramůšunka prosciutto crudo 150 gramůsýr Parmezán 150 gramůvejce 1 kustymián 2 snítky (čerstvý)muškátový oříšek 1 špetkaolej olivový 4 lžícesůl K podávání: máslo 100 gramů (rozpuštěné)sýr Parmezán 100 gramůtymián 3 snítky (čerstvý) Kategorie Králík pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0
PEČENÝ CANDÁT S PÓRKOVOU OMÁČKOU Suroviny candát 600 gramů (+ kosti nebo ořezky)pórek 200 gramůtymián 3 snítky (čerstvý)víno bílé 250 mililitrůmáslo 200 gramů (studené + 4 lžíce)citron 1 kusbrokolice 1 kuschléb celozrnný 4 plátkyolej 3 lžíce (rostlinný + na opečení drobenky) Tvarohové noky: brambory 400 gramů (typ C)vejce 1 kusžloutek 2 kusymouka semolina 150 gramůtvaroh 100 gramů (měkký)sůlmáslo (na opečení) Kategorie Ryby a plody moře pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Polský boršč z řepného kvasu Suroviny Řepný kvas: řepa červená 300 gramůvoda 600 mililitrůsyrovátka 90 mililitrů (čerstvá)bobkový list 3 kusynové koření 2 kusyčesnek 2 stroužkyfenykl 1/2 lžičkypepř 3 kusy (celý)sůl 9 gramů Polévka: řepa červená 3 kusy (střední)cibule 1 kus (velká)mrkev 2 kusyceler 1 kus (menší)petržel kořenová 1 kusvíno červené 60 mililitrůpórek 1/2 kusučesnek 4 stroužkyhouby sušené 60 gramů Těsto na houbová oušku: mouka semolina 100 gramůvejce 1 kussůl Náplň: máslo 1 lžícehouby sušené 2 hrsti (hřibovité)cibule 1 kus (střední)kmín 1/2 lžičkysůlpepř Kategorie Zeleninové pro vegetariány Hodnotilo: 0
FÍKOVÉ TORTELLI Suroviny fíky 4 kusyšunka prosciutto crudo 150 gramůsýr Mascarpone 150 gramůcibule 1 kus (malá)olej olivový 1 lžícečesnek 2 stroužkyšalvěj 2 snítky (čerstvá)máslo 100 gramůsýr Parmezán (k podávání) Těsto na těstoviny: mouka semolina 200 gramůvejce 2 kusy Kategorie Těstoviny pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0
ČERSTVÉ TĚSTOVINY S RAJČATOVOU OMÁČKOU Suroviny Těstoviny: mouka semolina 400 gramůvejce 4 kusy Omáčka: rajčata sterilovaná 400 gramůrajčatová passata 100 gramůcibule 1 kusčesnek 2 stroužkyvývar hovězí 200 mililitrůbazalka 1 hrst (čerstvá)olej olivovýsůlpepř Kategorie Těstoviny pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky pro vegetariány Hodnotilo: 0
RAVIOLI PLNĚNÉ MASEM Z PERLIČKY Suroviny Náplň: perlička 1 kuscibule 1 kus (střední)mrkev 1 kus (střední)celer řapíkatý 1 snítkakapusta 230 gramůpetržel hladkolistá 1/4 hrnku (nasekaná)pažitka 1/4 hrnku (čerstvá nasekaná)muškátový oříšek 1/4 lžičkysůl Těsto: mouka pšeničná hladká 480 gramů (+ na posypání)vejce 2 kusy (velké)žloutek 1 kusolej olivový 3 lžícesůl 1 špetkamouka semolina (na posypání)šťáva citronová (z 1/2 citronu)máslo 60 gramůpažitka (nasekaná k podávání) Kategorie Těstoviny pro alergiky na mléko pro děti pro diabetiky Hodnotilo: 0