Pečený losos s olivami a zeleninou Suroviny losos 4 porce (cca 250g porce)olivy zelené 100 gramůartyčok 4 kusymrkev 2 kusysójové boby 100 gramů (oloupané)cibule 1 kusvermut 250 mililitrůvývar rybí 300 mililitrůtymián Kategorie Ryby a plody moře pro alergiky na mléko Hodnotilo: 0
Suché martini s olivami Suroviny gin 1 sklenice (suchý)vermut 5 kapek (bílý)olivy zelené 2 kusyledová tříšťšťáva citronová Kategorie Nápoje studené pro alergiky na mléko pro celiaky pro vegetariány Hodnotilo: 1
Chřestové rizoto Suroviny olej olivový 1 decilitrcibule šalotka 100 gramůrýže krátkozrnná 400 gramů (Arborio, nebo jiná rýže vhodná na rizoto)vermut 1 decilitr (bílý)voda 8 decilitrůchřest 300 gramů (150 g zeleného a 150 g bílého)máslo 60 gramůsůlpepř bílý (mletý) Na doplnění: sýr tvrdý 100 gramů (Parmezán)rajčata 1 kus Kategorie Rýže pro vegetariány pro celiaky Hodnotilo: 0
Losos marinovaný v červeném rybízu Suroviny Losos: losos 1 kilogram (filet s kůží)vermut 6 lžic (suchý)creme de cassis 2 lžícecukr krystal 120 gramůsůl hrubá 100 gramůpepř černý 2 lžíce (čerstvě mletý)kopr 1 hrstrybíz červený 350 gramů Relish: ocet rýžový 4 lžícecukr krystal 4 lžíceolej olivový 4 lžícehořčice dijonskáfenykl 1 kuscibule červená 1 kusrybíz červený 200 gramůkoprsůl Kategorie Ryby a plody moře pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diety pro diabetiky Hodnotilo: 0
Rybí závitky Véronique Suroviny rybí filety 4 kusy (filety z platýsa bez kůže)vývar drůbeží 500 mililitrůvermut 75 mililitrů (suché)smetana na šlehání 350 mililitrůšťáva citronová 1/2 kusuvíno bílé (zrnka)brambory (placky k podávání)sůl (dle chuti)pepř barevný (dle chuti) Kategorie Ryby a plody moře Hodnotilo: 0
Candát s estragonovým velouté Suroviny candát 4 plátky (filety s kůží)olej olivový 1 lžíce (extra panenský)sůlpepř (čerstvě namletý)estragon 1 snítka (čerstvý, na ozdobu) Estragonové velouté: máslo 15 gramůcibule šalotka 4 kusy (najemno nasekané)víno bílé 300 mililitrůvermut 75 mililitrů (suché)vývar 375 mililitrů (silný, kuřeci, telecí či rybí)smetana na šlehání 375 mililitrůestragon 1 lžíce (čerstvý) Kategorie Sladkovodní pro celiaky pro diety Hodnotilo: 0
Koktejl s grilovaným pomerančem Suroviny pomeranče 8 plátkůvermutCampari 200 mililitrůProsecco 700 mililitrůled Kategorie Nápoje Hodnotilo: 0
Losos marinovaný v červeném rybízu s fenyklovo-rybízovým relishem Suroviny losos 1 kilogram (filety)vermut 6 lžic (suchý)creme de cassis 2 lžíce (rybízový)cukr krystal 120 gramůsůl hrubá 100 gramůpepř 2 lžíce (mletý)kopr 1 hrstrybíz červený 350 gramůsmetana zakysaná (k podávání) Relish: ocet rýžový 4 lžícecukr krystal 4 lžíceolej olivový 4 lžícehořčice dijonská 1/2 lžičkyfenykl 1 kuscibule červená 1 kusrybíz červený 200 gramůkopr 1,5 lžícesůl Kategorie Ryby a plody moře pro celiaky Hodnotilo: 0
Steaky s omáčkou z pomerančového pepře Suroviny hovězí maso 2 plátky (vysoký roštěnec)olej 1 lžícevermut 4 lžíce (suchý, použít lze jakékoli aromatizované víno)vývar kuřecí 100 mililitrůpomerančová kůra 1 lžíce (najemno nastrouhaná)pepř 1 lžíce (hrubě mletý)smetana 200 mililitrů (30%)sůl Pečená zelenina: pórek 1 kusžampiony 4 kusyředkvičky 6 kusůbrokolice 4 kusy (růžičky)paprika žlutá 1 kusolej olivový 4 lžícešťáva pomerančová (z 1 pomeranče)šalvěj (lístky)sůl Kategorie Hovězí roštěná pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0