Consommé z volské oháňky s játrovými knedlíčky Suroviny Příprava: vývar hovězí 500 gramůzelenina kořenová 300 gramůcibule 100 gramůolej (trocha)rajčatový protlak 2 lžícevíno červené 100 mililitrůhovězí maso 200 gramů (namleté)bílek 5 kusů (vaječných)koření divoké (dle chuti) Játrové knedlíčky: játra 200 gramů (drůbeží)vejce 1 kusmáslo 50 gramůčesnek 4 stroužkymajoránka 1/2 lžíce (sušená)strouhanka 50 gramůsůl (dle chuti)pepř (dle chuti)petržel hladkolistá (čerstvé lístky) Kategorie Jiné maso pro děti Hodnotilo: 0
Hovězí vývar s kotrčem Suroviny hovězí maso 500 gramů (žebro)kotrč 1 kus (středně velký)zelenina kořenová 300 gramů (mrkev, celer, petržel)chřest 4 kusycibule 1 kus (větší)olej 1 lžícečesnek 3 stroužkynové koření 3 kuličky (celé)bobkový list 2 kusy Kategorie Polévky pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 0
Zimní polévka s růžičkovou kapustou Suroviny kapusta růžičková 200 gramůzelenina kořenová 150 gramůčesnek 2 stroužkycibule 1 kus (malá)brambory 2 kusyovesné vločky 50 gramů (nebo ječné vločky)olej 30 gramůsůl Kategorie Zeleninové pro alergiky na mléko pro děti pro vegetariány Hodnotilo: 2
Falešná želví polévka Suroviny hovězí maso 400 gramůtelecí maso 200 gramůhovězí kosti 1 kus (s morkem)zelenina kořenová 150 gramůcibule 1 kusčesnek 1 stroužekpepř 10 kuličekmáslo 40 gramůmouka pšeničná hladká 40 gramů Kategorie Polévky pro děti Hodnotilo: 1
Boršč s drůbežím masem Suroviny drůbeží maso 500 gramůslanina anglická 50 gramů (vcelku)cibule 2 kusyzelenina kořenová 250 gramůzelí bílé 150 gramů (čerstvé)brambory 150 gramůřepa červená 100 gramůrajčatový protlak 1 lžícepepř 1 lžička (celý) Kategorie Polévky pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Brazilské brambory Suroviny brambory 4 kusy (větší)humr 50 gramů (očištěný)treska 50 gramů (nebo bílá mořská ryba)cibule 3 kusyzelenina kořenová 300 gramůsůlpepřkoňak (40%) 1/2 lžícekáva 1 lžíce (instantní) Kategorie Brambory pro děti Hodnotilo: 0
Kroupová polévka I Suroviny vepřové maso 750 gramůcibule 2 kusysádlo 2 lžičkyzelenina kořenová 250 gramůpórek (kousek)brambory 1 kus (1-2 kusy)kroupy 120 gramůbobkový list 2 listynové koření 4 kuličky Kategorie Krémové pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Svíčková na smetaně Suroviny hovězí maso 600 gramů (zadní, nejlépe svíčková)zelenina kořenová 200 gramů (2 menší mrkve, 1 petržel, 1/2 menšího celeru)slanina 100 gramůsmetana na šlehání 2,5 decilitrumáslo 80 gramůmouka pšeničná hladká 40 gramůvývar hovězí (nebo voda, na podlití)mléko 1 decilitr (nebo i trochu více)cibule 1 kus Kategorie Hovězí maso pro děti Hodnotilo: 3
Srnčí kýta s červeným vínem Suroviny srnčí maso 1 kilogram (z kýty)slanina 100 gramůmáslo 1 lžícecibule 1 kus (středně velká)zelenina kořenová 3 lžíce (na plátky)pepř 5 (zrnek)nové koření 3 (zrnka)bobkový list 1 kustymián 1 snítka Kategorie Zvěřina Hodnotilo: 1
Kapr na černo Suroviny kapr 2,5 kilogramu (očištěný a vykuchaný)sůlzelenina kořenová 350 gramů (mrkev, celer, petržel)cibule 1 kus (větší)cukr 60 gramůmáslo 150 gramůcitron 1 kusocet 50 gramůmouka pšeničná hladká 30 gramů Kategorie Sladkovodní Hodnotilo: 0
Ovarové koleno s křenem Suroviny vepřové maso 1 kus (koleno)cibule 1 kus (větší)česnek 2 stroužkybobkový list 2 kusypepř černý 1 lžička (celý)sůlzelenina kořenová 150 gramů Kategorie Vepřové koleno pro alergiky na mléko Hodnotilo: 1
Polská omáčka s hovězím jazykem Suroviny hovězí maso 1 kus (jazyk)sůlzelenina kořenová 100 gramůcitronová kůrabobkový listtymiánpepřnové kořenícibule 30 gramů Kategorie Omáčky pro alergiky na mléko Hodnotilo: 1
Hříbkové Cappuccino Suroviny hříbky 250 gramůcibule 1 kus (malá)česnek 2 stroužkyzelenina kořenová 200 gramůmáslo 40 gramů (přepuštěné)rozmarýn 2 snítkybobkový list 1 listmouka pšeničná hladká 1 lžícevývar drůbeží 600 mililitrů Kategorie Krémové pro diety pro vegetariány pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Boršč s kuřecím masem Suroviny kuře 1/2 kusucibule 1/2 kusunové koření 2 kuličkypepř černý 10 kuličekbobkový list 1 listsůlolej 1 lžícečesnek 3 stroužkyzelenina kořenová 200 gramů (mrkev,celer,petržel) Kategorie Krémové pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 1
Jelení kýta v zelenině Suroviny jelení maso 1 kilogram (jelení kýta vykostěná)voda 6 decilitrůzelenina kořenová 400 gramů (karotka, celer, petržel)víno červené 3 decilitry (suché)ocet 2 decilitry (8%)cibule 2 kusyslanina anglická 80 gramůmáslo 40 gramůolej 3 lžíce Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 1
Slepičí vývar Suroviny slepice 1 kus (kuchyňsky upravená)pepř černý (celý)nové koření (celé)koriandrcibule 1 kus (menší)zelenina kořenová 200 gramůpažitka 1 hrst (nebo petrželka)těstoviny 2 hrsti (nočky nebo knedlíčky) Kategorie Vývary pro alergiky na mléko pro děti Hodnotilo: 2
Čtvrtka kukuřičného kuřátka pečená s jarní nádivkou Suroviny kuře 1,2 kilogramu (kukuřičné)chléb toastový 1/2 kusuchřest 155 gramů (zelený)slanina anglická 100 gramůmléko 200 mililitrů (polotučné)vejce 2 kusypetržel hladkolistá 30 gramůsirup javorový 50 gramůbrambory 900 gramů (Grenaille) Kategorie Kuře pro děti Hodnotilo: 0
Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a zeleninou Suroviny na líčka: vepřové maso 1,5 kilogramu (líčka)zelenina kořenová 1 kilogramcibule 1/2 kilogramurajčatový protlak 100 gramůsádlo 200 gramůkoření divokébylinky (směs podle chuti)sůlpepř bramborové placičky: brambory 1 kilogram (uvařené)tymián 1 snítkamouka pšeničná polohrubá 300 gramůvejce 5 kusůsůlsádlo 500 gramů pečená zelenina: mrkev 400 gramů (červené a žluté)celer řapíkatý 200 gramůpetržel kořenová 200 gramůfenykl 200 gramůřepa červená 200 gramůkmín římský 1 lžícecukr hnědý 200 gramůolej olivový 100 mililitrůsůl Kategorie Vepřové maso pro alergiky na mléko pro diabetiky Hodnotilo: 0
Opilé hovězí Suroviny hovězí maso 500 gramůzelenina kořenová (2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru)cibule 1 kus (velká)víno červené 1,5 decilitrusmetana 1,5 decilitrumáslo 50 gramůocetcukrpepř černý (mletý) Kategorie Hovězí maso Hodnotilo: 3
Pěna z uzeného pstruha Suroviny pstruh 100 gramů (uzený, bez kostí)zelenina kořenová 100 gramů (mrkev, celer a cibule)smetana na šlehání 40 gramůolej slunečnicový 3 lžíceocet 2 lžícecukr (podle chuti)pepř (mletý)sůlsalát zelený (listy, na ozdobení) Kategorie Z masa a uzenin pro diabetiky pro diety Hodnotilo: 0
Kuřecí vývar s tortillami Suroviny kuře 1/2 kusu (rozporcované, nebo slepice)cibule 1 kuszelenina kořenová 100 gramůpepř černý 2 kuličky (celý)sůltortilla 4 kusysýr Ementál 80 gramů (nastrouhaný nahrubo)cibulka jarní 4 kusypaprika červená 1 kus Kategorie Vývary Hodnotilo: 0
Telecí Osso Bucco s nudlemi Suroviny telecí maso 1 kilogram (telecí lýtko s morkovou kostí)olej olivový 2 decilitryzelenina kořenová 200 gramůcibule 100 gramůrajčata 100 gramů (nejlépe pelati z konzervy)víno bílé 0,1 decilitrubylinky 1 lžíce (čerstvé, podle chuti)máslo 50 gramů (šafránový prášek)sůl Kategorie Telecí maso Hodnotilo: 1
Glazované kolínko ze selátka Suroviny Maso: vepřové maso 4 kusy (koleno)olej olivový 200 mililitrůzelenina kořenová 200 gramůcibule 100 gramůpivo světlé 100 mililitrůbylinky 1 lžíce (čerstvé)máslo 2 lžícemed 2 lžícesůl Gnocchi: brambory 200 gramůmouka pohanková 100 gramůvejce 1 kus Špenát: špenát 200 gramůcibule šalotka 2 kusyčesnek 2 stroužkysmetana 2 lžícekoriandr (semínka na ozdobu) Kategorie Vepřové maso Hodnotilo: 0
Kůzlečí se šťouchanými bylinkovými bramborami Suroviny kůzlečí maso 1 kilogram (hrudí nebo plecko)zelenina kořenová 500 gramů (mrkev, celer, petržel)voda 1 litrpepř černý 10 kuličeknové koření 3 kuličkybobkový list 2 kusysůlmouka pšeničná hladká (na obalení)vejce (na obalení) Na bylinkové brambory: brambory 500 gramůsmetana 2 decilitrybylinky 1 hrst (čerstvé, nasekané - pažitka, petrželka a malá troška tymiánu)sůl Kategorie Jiné maso Hodnotilo: 0
Rajský koktejl s kořenovou zeleninou Suroviny rajčata 2,5 kilogramuzelenina kořenová 200 gramůbazalka 1 svazekocet vinný 1 decilitrpepř černý (mletý)sůl Kategorie Zelenina pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diety pro vegetariány Hodnotilo: 0
Dršťková polévka Suroviny Polévka: tuk 1 lžíce (sádla nebo oleje)máslo 1 lžícecibule 1 kuszelenina kořenová (kousek celeru, 1 mrkev a 1 menší petržel)vývar hovězí 1 litrdršťky 500 gramů (předvařené)sůlpepřmajoránka (na dochucení) Jíška: mouka pšeničná hladká 2 lžícemáslo 2 lžíce Kategorie Krémové Hodnotilo: 1
Boršč II Suroviny hovězí maso 500 gramů (žebra)kuřecí skelet 2 kusyzelenina kořenová 300 gramů (na vývar)zelí bílé 1 kus (malé nakrájené najemno)řepa červená 4 kusy (menší nastrouhané a zakapané šťávou z 1 citronu )brambory 4 kusy (4-5 kusů menších nakrájených)sádlo (trocha husího nebo kachního )cibule 1 kusmrkev 1 kus Kategorie Zeleninové pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Telecí jazyk Suroviny telecí maso 200 gramů (jazyk)zelenina kořenová 200 gramůkoření divokékřen 50 gramůcibule šalotka 1 kusvíno bílé 50 mililitrůsmetana na šlehání 100 mililitrůcibule červená 200 gramůocet vinný 50 gramů (červený) Kategorie Telecí maso pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Zapečené kapustičky Suroviny kapusta růžičková 600 gramůzelenina kořenová 500 gramůmáslo 20 gramůpepř černý (mletý)sůlvejce 2 kusyslanina 50 gramů (plátky)olej 1 lžícesirup javorový 2 lžíce Kategorie Zelenina Hodnotilo: 0
Boršč s hovězím masem a zeleninou Suroviny hovězí maso 500 gramů (přední)řepa červená 300 gramůzelí 200 gramů (hlávkové)zelenina kořenová 200 gramůfazole sterilované 1 plechovka (v tomatě, lze vynechat)rajčatový protlak 1 plechovka (nebo 1 rajče)cibule 1 kustuk 2 lžíceocet 2 lžíce Kategorie Polévky pro děti pro celiaky pro diety pro diabetiky Hodnotilo: 1