Ajvar

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Papriky asi 30 minut opékejte na grilu či v troubě, dokud nezhnědnou. Pak je dejte do velké mísy, zakryjte potravinářs kou fólií a nechte zapařit. Oloupejte je a odstraňte jádřince.

2. Paprikové filety umelte v mlýnku na maso, vložte do hrnce a pomalu duste asi 2 hodiny nebo dokud se nevypaří většina tekutiny. Ke konci dušení ajvar osolte, a jakmile se sůl rozpustí, stáhněte ho z plotny.

3. Vmíchejte asi 500 ml oleje, horký ajvar rozdělte do zavařovacích sklenic a otočte víčkem dolů nebo pro jistotu zavařte.

4. Správně připravený a zavařený ajvar vydrží až rok, po otevření ho přemístěte do lednice a během pár dnů spotřebujte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...