Ananasové čatní
Seznam surovin
- ocet vinný 1,2 decilitru
- badyán 1 kus
- zázvor 1 lžička (mletý)
- sůl 2 špetky
- skořice 1,5 lžičky (mletá)
- hřebíček 2 kusy
- kari 2,5 lžíce (mleté)
- cukr hnědý 200 gramů (Korunní)
- džus ananasový 1 decilitr
- ananas 2 kusy (velký)
Postup přípravy
Do kastrolu dáme ocet s kořením, hnědým cukrem a džusem a vše povaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak zvýšíme teplotu a varem zredukujeme asi o třetinu.
Mezitím oloupeme ananasy, vykrojíme z nich tvrdý střed a dužninu nakrájíme na kostičky. Ananas přidáme do základu v kastrolu a společně dál vaříme asi 20 - 30 minut za občasného promíchání.
Horké čatní naplníme do sterilizovaných zavařovacích sklenic a dobře je uzavřeme. Skladujeme ho na suchém, tmavém a chladném místě.
Poznámka k receptu
Ananasové čatní je nejlepší k pečenému nebo grilovanému masu.
Načítám komentáře...