Bageta s ančovičkami a cibulovou marmeládou
Seznam surovin
- bageta 6 plátků
- cibule červená 500 gramů
- víno červené 250 mililitrů (suché)
- ocet Balsamico 1 lžička
- cukr třtinový 1 gram
- margarín 20 gramů (Bertolli s máslem a olivovým olejem)
- česnek 1 stroužek
- ančovičky 6 kusů
- olivy 1 hrst
- olej olivový 3 lžíce
- rukola 1 hrst
- sůl mořská 1 špetka (dle chuti)
- pepř černý 1 špetka (čerstvě mletý - dle chuti)
Postup přípravy
V pánvi rozehřejte olivový olej. Červenou cibuli nakrájenou na klínky nechte orestovat, po cca 10 minutách osolte a opepřete. Přilijte vínem, zastříkněte balzamikovým octem a přidejte lžičku tmavého cukru. Vařte, dokud se tekutina nevypaří a cibule nezkaramelizuje (cca 45 min.). Cibulovou marmeládu je lepší připřavit den předem.
Bagetu nakrájenou na centimetrové plátky opečte v troubě a potom potřete stroužkem česneku. Lehce vychladlé plátky pečiva potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem, navrstvěte cibulovou marmeládu, ančovičku, pokrájené olivy a ozdobte rukolou.
Poznámka k receptu
Cibulová marmeláda vydrží v lednici několik týdnů.
Načítám komentáře...