Bageta s marinovanou paprikou a pecorinem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Očištěné papriky pokrájejte na čtvrtky, pokapejte lžící oleje, lehce osolte a promíchejte. Pečte na plechu slupkou nahoru do zhnědnutí. Po vyjmutí z trouby uzavřete papriky do mísy s víkem nebo přikryjte potravinářskou fólií. Nechte vychladnout. Papriky se zapaří a půjdou snadno oloupat. Oloupané papriky nakrájejte na proužky a promíchejte s marinádou.

Na marinádu smíchejte 2 lžíce oleje s balzamikovým octem, vodou, cukrem, na plátky nakrájeným česnekem, solí, pepřem a na drobné kousky natrhanými lístky bazalky.

Papriky nechejte v ledničce marinovat alespoň hodinu, nejlépe přes noc. Vydrží takto ale až několik dní.
Před podáváním opečte dokřupava plátky bagety v předehřáté troubě na rozpáleném grilu na pánvi.

Lehce vychladlou bagetu potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem, libovolně navrstvěte marinovanou papriku, hoblinky pecorina a dozdobte celými lístky bazalky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...