Bageta s marinovanou paprikou a pecorinem
Seznam surovin
- bageta 6 plátků
- margarín 20 gramů (Bertolli s máslem a olivovým olejem)
- paprika červená 2 kusy
- paprika žlutá 2 kusy
- olej olivový 4 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- voda 1 lžíce
- cukr třtinový 1 lžička (0,5-1)
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- česnek 1 stroužek
- sýr tvrdý 10 gramů (Pecorino dle chuti)
- sůl mořská 1 špetka
- pepř 1 špetka (čerstvý)
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Očištěné papriky pokrájejte na čtvrtky, pokapejte lžící oleje, lehce osolte a promíchejte. Pečte na plechu slupkou nahoru do zhnědnutí. Po vyjmutí z trouby uzavřete papriky do mísy s víkem nebo přikryjte potravinářskou fólií. Nechte vychladnout. Papriky se zapaří a půjdou snadno oloupat. Oloupané papriky nakrájejte na proužky a promíchejte s marinádou.
Na marinádu smíchejte 2 lžíce oleje s balzamikovým octem, vodou, cukrem, na plátky nakrájeným česnekem, solí, pepřem a na drobné kousky natrhanými lístky bazalky.
Papriky nechejte v ledničce marinovat alespoň hodinu, nejlépe přes noc. Vydrží takto ale až několik dní.
Před podáváním opečte dokřupava plátky bagety v předehřáté troubě na rozpáleném grilu na pánvi.
Lehce vychladlou bagetu potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem, libovolně navrstvěte marinovanou papriku, hoblinky pecorina a dozdobte celými lístky bazalky.
Načítám komentáře...