Bageta s mozzarellou, rajčátky a balsamikovou redukcí
Seznam surovin
- bageta 6 plátků (nebo jakýkoli italský chléb)
- margarín 20 gramů (nebo Bertolli s máslem a olivovým olejem)
- česnek 1 stroužek
- sýr Mozzarella 300 gramů (nebo Burrata)
- rajčátka cherry 1 balení
- olej olivový 1 lžička
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- ocet Balsamico 1 gram (připravit balsamikovou redukci)
- sůl mořská 1 špetka (dle chuti)
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Burratu vytáhněte z lednice alespoň 20 minut před servírováním. V pokojové teplotě vynikne její sladce máslová chuť a bude měkčí.
Rajčátka pokrájejte na půlky či čtvrtky, zakápněte olivovým olejem a promíchejte se solí a čerstvě namletým pepřem.
Bagetu nebo jiný italský chléb nakrájejte diagonálně a opečte v troubě nebo na rozpáleném grilu na pánvi do zlatohněda. Potřete vydatně stroužkem česneku.
Lehce vychladlé plátky pečiva potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem a postupně pokládejte další ingredience. Nejdříve burratu, pak rajčátka, ozdobte lístky bazalky a nakonec dochuťte balzamikovou redukcí.
Poznámka k receptu
Balzamikovou redukci koupíte již hotovou nebo si ji sami připravte svařením 1 dílu zkaramelizovaného cukru s 1,5 dílem octa aceto balsamico. Redukce vydrží v lednici až 1 rok.
Načítám komentáře...