Bageta s mozzarellou, rajčátky a balsamikovou redukcí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Burratu vytáhněte z lednice alespoň 20 minut před servírováním. V pokojové teplotě vynikne její sladce máslová chuť a bude měkčí.

Rajčátka pokrájejte na půlky či čtvrtky, zakápněte olivovým olejem a promíchejte se solí a čerstvě namletým pepřem.

Bagetu nebo jiný italský chléb nakrájejte diagonálně a opečte v troubě nebo na rozpáleném grilu na pánvi do zlatohněda. Potřete vydatně stroužkem česneku.

Lehce vychladlé plátky pečiva potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem a postupně pokládejte další ingredience. Nejdříve burratu, pak rajčátka, ozdobte lístky bazalky a nakonec dochuťte balzamikovou redukcí.

Poznámka k receptu

Balzamikovou redukci koupíte již hotovou nebo si ji sami připravte svařením 1 dílu zkaramelizovaného cukru s 1,5 dílem octa aceto balsamico. Redukce vydrží v lednici až 1 rok.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...