Bramborák s česnekem a tvarohovým dresinkem
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Pořádně z nich vymačkejte přebytečnou vodu, aby nebylo těsto příliš řídké.
2. K bramborám přimíchejte vejce, mouku (podle velikosti brambor) a majoránku. Ochuťte solí a pepřem a na závěr přidejte 2 prolisované stroužky česneku.
3. Na pánvi rozpalte olej a usmažte v něm bramboráky menší velikosti, třeba na lívanečníku.
4. Do misky vyklopte tvaroh, rozšlehejte ho s mlékem a přidejte do něj 3 stroužky česneku a kečup. Dochuťte solí a pepřem.
5. Na závěr bramboráky potřete česnekem a podávejte s ochuceným tvarohem, posypané nasekanou pažitkou.
Poznámka k receptu
Pro větší říz přisypte do těsta na bramboráky pokrájené chilli papričky.
Načítám komentáře...