Bramborové muffiny se slaninou
Seznam surovin
- brambory 550 gramů (syrové, oloupané)
- mouka pšeničná hladká 225 gramů
- sýr tvrdý 130 gramů
- mléko 1,25 decilitru
- slanina anglická 100 gramů
- vejce 2 kusy
- olej 0,8 decilitru
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- sůl 1,5 lžičky
- pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k moučné směsi. Sýr nastrouháme, hrstku si necháme stranou na posypání a zbytek také přidáme k moučné směsi. Pak přilijeme vejce rozšlehaná s mlékem a olejem a nakonec
přimícháme nastrouhané brambory.
Připravenou směs rozdělíme do vymazaných a vysypaných důlků v plechu na muffiny (můžeme použít i větší papírové košíčky nebo silikonové formičky, které není třeba vymazávat) a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C.
Po 25 minutách posypeme každý muffin trochou zbylého nastrouhaného sýru a muffiny dopečeme dozlatova ještě asi 10 - 15 minut.
Načítám komentáře...