Bramboroví utopenci
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (malé)
- olej olivový 4 decilitry
- sýr pivní 1 kus
- cibule šalotka 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- pepř černý 2 lžičky (celý)
- tymián 6 snítek
- rozmarýn 1 snítka
- bazalka 8 listů
- sůl
Postup přípravy
Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, necháme částečně zchladnout a každou pak několikrát propíchneme silnou jehlou nebo špízkem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku opláchneme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.
Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich naskládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkami, osolíme je a prosypeme pepřem. Na závěr je zalijeme olejem a necháme nejméně 3 dny rozležet v chladu.
Načítám komentáře...