Brambůrky s brynzou a slaninkou
Seznam surovin
- brambory 10 kusů (velmi malé)
- sýr Brynza 50 gramů (Brynza)
- máslo pomazánkové 50 gramů
- slanina anglická 4 plátky
- česnek 2 stroužky
- oregano 3 snítky
- sůl
Postup přípravy
Brambůrky dobře omyjeme a uvaříme ve vodě doměkka (nesmí se ale rozvařit). Scedíme je a necháme vychladnout.
Slaninu nakrájíme na proužky, z nichž nakrájíme 10 kousků, které opražíme na suché pánvi a necháme stranou na ozdobení. Zbytek nakrájíme kostičky a opražíme na suché pánvi dokřupava. V míse smícháme máslo s brynzou, přidáme opraženou slaninu, jemně nakrájený česnek a lístky oregana (část lístků si necháme na ozdobení) a dobře promícháme.
Z každé uvařené brambůrky odkrojíme čtvrtku a opatrně vydlabeme část dužniny, kterou nakrájíme nadrobno, přimícháme do náplně a dochutíme ji solí. Vydlabané brambůrky opatrně naplníme, ozdobíme je proužky slaniny a lístky oregana a podáváme je buď vlažné nebo studené.
Načítám komentáře...