Brambůrky v šunkové košilce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Malé brambory oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením.

Plátky šunky nakrájíme na širší proužky.

Uvařené brambory slijeme a každou obalíme proužkem šunky a spíchneme párátkem.

Takto připravené brambůrky opečeme ze všech stran v pánvi s rozehřátým olejem (nebo na mřížce na grilu), rozdělíme je na talíře a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Vynikajícím doplňkem k čerstvým horkým brambůrkům jsou švestková povidla, do kterých si je každý bude namáčet. Podávejte povidla zvlášť v misce a pokud jsou moc hustá, rozmíchejte je předem s trochou horké vody, případně i kapkou rumu nebo slivovice.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...