Brambůrky v šunkové košilce
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (malé)
- šunka sušená 100 gramů (tenké plátky)
- bobkový list 2 kusy
- nové koření 3 kuličky
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Malé brambory oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením.
Plátky šunky nakrájíme na širší proužky.
Uvařené brambory slijeme a každou obalíme proužkem šunky a spíchneme párátkem.
Takto připravené brambůrky opečeme ze všech stran v pánvi s rozehřátým olejem (nebo na mřížce na grilu), rozdělíme je na talíře a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Vynikajícím doplňkem k čerstvým horkým brambůrkům jsou švestková povidla, do kterých si je každý bude namáčet. Podávejte povidla zvlášť v misce a pokud jsou moc hustá, rozmíchejte je předem s trochou horké vody, případně i kapkou rumu nebo slivovice.
Načítám komentáře...