Bruschetta s řapíkatým salátkem
Seznam surovin
- celer řapíkatý 120 gramů
- majonéza 2 lžíce
- sýr krémový 150 gramů (Lučina, či Žervé)
- kopr 1 lžíce
- kapary 2 lžičky
- šťáva citronová 1 lžička
- sůl
- pepř
- bageta 8 plátků
- česnek 1 stroužek
Postup přípravy
1. Očištěné celerové řapíky zbavte tuhých vláken („nití“) a pokrájejte na kostičky.
2. V míse smíchejte majonézu, lučinu, kopr, kapary, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře vše promíchejte. Nakonec přidejte pokrájený celer.
3. Těsně před servírováním opečte bagety nasucho na pánvi nebo na plotně, případně je vložte do trouby pod gril na 2 minuty z každé strany. Opečené kousky potřete česnekem.
4. Naneste na bagety celerovou směs a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
V sezoně chřestu, která se kvapem blíží, vyměňte v salátu celer za lehce povařený a prudce zchlazený zelený chřest. A nezapomeňte, že nejlepší je ten český z Hostína!
Načítám komentáře...