Brusinkové čatní
Seznam surovin
- jablka 1 kus
- voda 1 šálek
- cukr hnědý 1 šálek (Korunní)
- zázvor 1 lžička (mletý)
- nové koření 1 lžička (mleté)
- skořice 1 lžička (mletá)
- hřebíček 1 lžička (mletý)
- brusinky 720 mililitrů
- rozinky 1 šálek
- ocet vinný 1 šálek
Postup přípravy
Jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na střední pánvi přivedeme k varu vodu s cukrem, stáhneme teplotu, přidáme jablka, zázvor, nové koření, skořici, hřebíček, brusinky, rozinky a ocet, přivedeme zpět k varu a zvolna vaříme dalších 15 minut, nebo dokud jablka nezkřehnou.
Čatní přelijeme do skleněné mísy, přímo na hladinu umístíme plastovou pokličku a mísu dáme do chladné místnosti, kde necháme čatní přes noc stát (díky tomu se chuti a vůně dobře prolnou).
Poznámka k receptu
Brusinkové čatní podávejte při pokojové teplotě se sladkým pečivem nebo se smetanovým sýrem.
Načítám komentáře...