Bylinkové muffiny
Seznam surovin
- pečivo 3 kusy (housky)
- vejce 4 kusy
- špenát 1 hrst
- pažitka 1/2 svazku
- zelené lístky 1 hrst (červené řepy)
- zelené lístky 1/2 hrsti (pampelišky)
- zelené lístky 1/2 hrsti (kopřivy)
- mandle 1 hrst (plátky)
- hořčice plnotučná 1 lžíce
- mléko (na zalití)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Housky nakrájejte na kostičky, zalijte trochou mléka - pečivo by mělo nasáknout, ale nerozmočit se. Všechny byliny nahrubo posekejte.
2. Oddělte bílky od žloutků. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky našlehejte vidličkou a vmíchejte k namočenému pečivu. Přidejte hořčici, mandle, nasekané byliny, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Nakonec opatrně a po částech vmíchejte sníh z bílků.
3. Formu na muffiy vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vystelte papírovými košíčky a těsto do nich rozdělte. Pečte na 180 °C asi 20 - 30 minut, dokud muffiny nezezlátnou.
Poznámka k receptu
Využít můžete jakékoli zelené byliny a lupení, které budou aktuálně k mání. Tyhle malé nádivky v jednotlivých porcích poslouží jako příloha k masu, ale i jako prima svačina na cesty. A nejen na ně.
Načítám komentáře...