Carpaccio s fetou a ořechy
Seznam surovin
- řepa červená 600 gramů
- sýr měkký 200 gramů (Feta)
- ořechy vlašské 70 gramů
- rukola 1 svazek
- olej olivový 1/2 decilitru
- ocet vinný 1/2 decilitru
- med 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- sůl
Postup přípravy
Řepu oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme je na plátky. V kastrolu přivedeme k varu asi 3 dl vody, osolíme ji, přidáme česnek nakrájený na jemné plátky a vinný ocet a vše povaříme asi 1 minutu. Přidáme plátky řepy a zvolna je uvaříme doměkka.
Uvařenou řepu necháme v nálevu vychladnout, pak ji i s nálevem promícháme s olejem a medem a necháme odležet asi hodinu.
Plátky řepy vyjmeme z nálevu, necháme odkapat a rozdělíme je na talíře. Doplníme je kostkami sýru, omytými lístky rukoly a drcenými ořechy a podáváme s pečivem.
Načítám komentáře...