Čatní z jahod a červené řepy
Seznam surovin
- jahody 300 gramů
- řepa červená 200 gramů (oloupaná)
- cukr hnědý 50 gramů
- cibule 1 kus (malá)
- med 2 lžíce
- šťáva citronová 1/2 decilitru
- ocet 1/3 decilitru
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, oloupaný, nakrájený na plátky)
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- skořice 1 kus
- hřebíček 4 kusy
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme asi 5 dl vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku a necháme zavařit. Pak přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu a dále pomalu vaříme, dokud řepa není napůl měkká.
Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a plátky zázvoru a vaříme ještě asi 10 minut. Na závěr přimícháme nakrájené jahody a zvolna vaříme do zhoustnutí.
Hotové čatní naplníme do sklenic, necháme vychladnout a uložíme v chladu.
Načítám komentáře...