Ceviche s pečenými rajčátky a česnekem
Seznam surovin
- ryba mořská 400 gramů (filety z čerstvých ryb bez kostí)
- limetka 8 kusů
- koriandr 1 kus (nať)
- cibulka jarní 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej olivový
Na přílohu:
- bageta 1 kus (světlá)
- rajčátka cherry 1 balení
- česnek 1 palička
Postup přípravy
Rybí filety nakrájíme na menší kousky nebo plátky a vložíme je do mísy. Přidáme limetkovou šťávu, sůl, pepř, nasekaný koriandr, očištěnou a na kolečka nakrájenou jarní cibulku a chilli papričku
nakrájenou na tenké plátky a vše promícháme. Mísu zakryjeme fólií a uložíme na noc do chladničky.
Česnek rozebereme na stroužky, oloupeme je a krátce je opečeme spolu s cherry rajčátky v pánvi na troše olivového oleje.
Naložené ryby rozdělíme na talíře, doplníme je opečeným česnekem s rajčátky a podáváme s plátky bagety.
Poznámka k receptu
Ceviche (čtěte seviše) je jihoamerická specialita ze syrových ryb a podává se jako předkrm. Ani v lednici nevydrží příliš dlouho čerstvé, takže ho vždy připravte jen tolik, kolik hned zkonzumujete.
Načítám komentáře...