Cibule plněná králičím ragú
Seznam surovin
- cibule 4 kusy
- králičí maso 120 gramů
- smetana 1,5 decilitru
- fazolky zelené 40 gramů
- hrášek 30 gramů ( čerstvý nebo mražený)
- paprika červená 1/4 kusu
- máslo 20 gramů
- mouka pšeničná hladká 20 gramů
- rozmarýn 1 snítka
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na omáčku:
- fazole bílé 1 hrnek (vařené)
- vývar 2 decilitry (z králíka)
- muškátový květ (mletý)
Postup přípravy
Cibule oloupeme, potřeme trochou oleje a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut.
Papriku nakrájíme na kostičky a krátce je orestujeme na troše oleje. Zelené fazolky povaříme asi 5 minut ve vroucí osolené vodě, scedíme je a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo, za stálého míchání přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji studenou smetanou a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Do takto připraveného bešamelu přimícháme nadrobno nakrájené králičí maso, hrášek, papriku a fazolky a ochutíme ho solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem.
Bílé uvařené fazole rozmixujeme s králičím vývarem, omáčku osolíme a ochutíme trochou muškátového květu. Upečené cibule rozbalíme z alobalu, opatrně z nich vydlabeme vnitřky a naplníme je připravenou směsí. Vložíme je pod rozpálený gril a zprudka zapečeme 5 minut. Rozdělíme je na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.
Načítám komentáře...