Čínské sušenky štěstí
Seznam surovin
- bílek 2 kusy
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- citron 1/2 lžičky (extrakt, nebo mandlový)
- olej 3 lžíce (+na vymazání plechu)
- mouka pšeničná hladká 8 lžic (rovné lžíce)
- moučka kukuřičná (škrob) 1,5 lžičky
- sůl 1/4 lžičky
- krupice 8 lžic (cukr)
- voda 3 lžičky
Postup přípravy
1. Napište na proužky papíru o velikosti asi 1 x 7 cm citát, přání nebo přísloví. Předehřejte troubu na 150 °C. Lehce olejem vymažte plech na pečení.
2. Ve střední misce šlehejte ručním mixérem bílky s extrakty a olejem, dokud z nich nevznikne bílá pěna.
3. Přisypte mouku smíchanou se škrobem, solí a cukrem, přilijte vodu a znovu prošlehejte mixérem, až vnikne hustší hladké těstíčko. (Mělo by tak akorát spadnout ze lžíce.)
4. Lžící naberte těstíčko a vytvořte z něj na plechu kolečko o průměru asi 10 cm. Mezi kolečky nechte dostatečně velké mezery. Vložte do trouby a pečte tak dlouho, až budou okraje zlatavě hnědé a kolečka půjdou snadno špachtlí sundat z plechu (14–15 minut). Zpočátku upečte jen dvě kola. Musí se s nimi pracovat rychle, dokud jsou teplá. Než získáte zručnost, mohla by vám totiž ta ostatní vychladnout, a tím se znehodnotit.
5. Upečená kola sundejte špachtlí, obraťte je hladkou stranou nahoru, doprostřed umístěte složený papírek s přáním a přeložte na polovinu. Půlkolečko vezměte (pořád horké) a ohně- te ho přes okraj hrnečku. Takto vytvarovaná sušenka nejlépe chladne a drží tvar ve formě na muffi ny. Stejným způsobem pokračujte, dokud nevypotřebujete všechno těstíčko.
6. Až sušenky vychladnou a ztvrdnou, můžete je podávat.
Načítám komentáře...