CIPOLLE DI TROPEA – NADÍVANÉ PEČENÉ ČERVENÉ CIBULE
Seznam surovin
- cibule červená 4 kusy
- olej olivový 2 lžíce (+na zakápnutí)
- pancetta 50 gramů
- sýr 100 gramů (pecorino)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Cibule oloupejte, seřízněte jim vršky a vydlabejte vnitřky tak, aby zůstaly asi jen 4 vnější slupky cibulí. Cibulová pouzdra vařte zhruba 10 minut v osolené vodě. Vyjměte a důkladně osušte.
2. Vydlabané vnitřky cibulí nasekejte najemno a spolu s olejem, pancettou nakrájenou na kostičky a pepřem osmahněte doměkka. Osmaženou směs smíchejte s nastrouhaným sýrem a naplňte jí uvařené cibule. Vyskládejte je na plech, zastříkněte olejem a pečte zhruba 20 minut. Podávejte jako předkrm, samotné nebo s kouskem bagety.
Načítám komentáře...