CREMA DI PEPERONCINI – DOMÁCÍ CHILLI PASTA
Seznam surovin
- paprička chilli červená 300 gramů
- česnek 3 stroužky
- sůl 140 gramů
- olej olivový 90 gramů
Postup přípravy
1. Než začnete pastu dělat, nasaďte si rukavice. Papričky omyjte pod tekoucí studenou vodou, podélně rozřízněte a důkladně zbavte semen. Tác vyložte čistou utěrkou a nasypejte na ni polovinu soli. Na ni jednu vedle druhé rozprostřete půlky papriček – vždy řeznou stranou dolů – a zasypte zbytkem soli. Překryjte další utěrkou a zatěžkejte tácem. Nechte 1–2 dny stát.
2. Každou papričku důkladně očistěte od soli – nejlépe to jde malým štětečkem – a v mixéru rozmixujte spolu s česnekem na pastu. Dejte do sklenic, zalijte olejem a uložte do lednice.
Načítám komentáře...