Crostini s tymiánovou riccotou a grilovanými houbami
Seznam surovin
- bageta 6 plátků
- margarín 20 gramů (např. Bertolli s máslem a olivovým olejem)
- olej olivový 1 lžíce
- cibule šalotka 1 kus
- hlíva ústřičná 2 hrsti (možné nahradit liškami či hnědými žampiony)
- víno červené 50 mililitrů (suché)
- ocet Balsamico 1 lžička (dle chuti)
- sýr Ricotta 200 gramů
- česnek 1 stroužek
- tymián 3 větvičky
- olej lanýžový 1 kapka
- sůl mořská 1 špetka (dle chuti)
- pepř černý 1 špetka (dle chuti)
Postup přípravy
Bagetu pokrájejte diagonálně a jednotlivé plátky opečte v troubě nebo na rozehřátém grilu na pánvi, dokud nezezlátnou. Dejte stranou.
Mezitím připravte na kousky houby. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte nadrobno pokrájenou šalotku. Po 2 minutách přihoďte houby a opékejte, dokud se voda z hub nevypaří a houby se nezačnou lehce přichytávat k pánvičce (cca 3 až 5 minut).
Přilejte víno a zastříkněte balzamikovým octem. Nechte odpařit a dochuťte mořskou solí a čerstvě namletým pepřem.
Do ricotty vmíchejte plochou stranou nože podrcený a najemno nakrájený stroužek česneku, v prstech promnuté tymiánové lístky a kapku lanýžového oleje. Dochuťte mořskou solí a pepřem.
Plátky bagety potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem, navrstvěte libovolně tymiánovou riccotu a houby s šalotkou. Hotové crostini ihned podávejte.
Načítám komentáře...