Crudité s hráškovým dipem
Seznam surovin
- okurka salátová 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- brokolice 1/2 kusu
- ředkvičky 2 svazky
Na dip:
- jogurt bílý 200 gramů
- hrášek 200 gramů (čerstvý nebo mražený)
- máta 1 hrst (lístky)
- sýr Parmezán 3 lžíce (nastrouhaný)
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Nejdříve připravíme dip. Hrášek krátce spaříme ve vroucí vodě, propláchneme ho studenou vodou a necháme odkapat. Pak ho nasypeme do sekacího strojku, přidáme citronovou šťávu a polovinu jogurtu a vše rozsekáme na kaši. Přelijeme ji do mísy, přimícháme zbylý jogurt, jemně nakrájenou mátu a parmazán a podle chuti osolíme a opepříme.
Okurku, papriku, brokolici a ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší delší kusy. Připravenou zeleninu rozložíme na mísu a doplníme miskou s hráškovým dipem, do kterého si bude každý kousky zeleniny namáčet.
Načítám komentáře...