Cuketový koláč z bramborového těsta
Seznam surovin
- brambory 200 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- paprika sladká 1 lžička
- vejce 3 kusy
- sýr 150 gramů (nastrouhaného)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- máslo 140 gramů (+na vymazání formy)
- cuketa 1 kus
- česnek 1 stroužek
- oregano 1 hrst
- sýr 150 gramů (čerstvý)
- sůl
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Nechte je vychladnout a nastrouhejte nahrubo.
2. Smíchejte polohrubou mouku se špetkou soli, sladkou mletou paprikou, rozšlehanými vejci, nastrouhaným sýrem a práškem do pečiva.
3. Přimíchejte 90g změklého másla a nastrouhané brambory a rukama vše zpracujte v těsto.
4. Cuketu pokrájejte na plátky, osolte a nechte na talířku vypotit. Koláčovou formu vymažte máslem a zbylé máslo smíchejte s prolisovaným česnekem.
5. Těstem vyložte formu a spodní část propíchejte vidličkou. Na dno poklaďte kolečka cukety, potřete je česnekovým máslem a posypte hrstí oregana.
6. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
7. Upečený koláč vyndejte a posypte nastrouhaným nebo na kousky pokrájeným čerstvým sýrem a ještě na 5 minut vraťte do trouby zapéct.
Poznámka k receptu
Cuketu můžete zaměnit za lilek.
Načítám komentáře...