Dietní svítek z polníčku
Seznam surovin
- losos 200 gramů (čistý filet)
- vejce 3 kusy
- salát polníček 150 gramů
- tvaroh měkký 120 gramů (s jogurtovou kulturou)
- smetana na šlehání 1 decilitr
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
- sýr Parmezán 1 lžíce (jemně nastrouhaný)
- olej olivový 1 lžička
- hořčice ostrá 1/2 lžičky
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Polníček důkladně propláchneme, spaříme ve vroucí osolené vodě, ihned zchladíme ve studené vodě, vymačkáme z něj vodu, rozmixujeme ho a vložíme do misky. Přimícháme žloutky, parmazán a mouku, osolíme a opepříme. Směs nalijeme do kastrůlku a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Necháme ji zchladnout a pak do ní opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 7 minut při 180 °C. Lososa nakrájíme na jemné kostičky, smícháme je s olejem, hořčicí a podle chuti osolíme.
Z upečeného vychladlého plátu stáhneme pečící papír, nakrájíme ho na čtverce nebo obdélníčky, potřeme je tvarohem rozmíchaným se smetanou, doplníme tataráčkem z lososa a ihned podáváme.
Načítám komentáře...