Domácí ovesný chlebíček s bylinkami
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů (v kelímku)
- mléko acidofilní 450 gramů
- ovesné vločky 400 gramů
- kmín 1 lžíce (drcený)
- bazalka 1 hrst
- paprika sladká 1 lžička
- vejce 4 kusy
- máslo 150 gramů
- jedlá soda 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
1. V misce ušlehejte tvaroh s acidofilním mlékem. Do směsi namočte ovesné vločky a přidejte sůl, bylinky a koření.
2. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků.
3. V další misce žloutky ušlehejte se změklým máslem a přimíhejte k již hotové směsi.
4. Z bílků ušlehejte sníh a nakonec ho přidejte do směsi společně s jedlou sodou.
5. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, aby vyběhlo. Pak teplotu snižte na 180 °C a chleba dopečte ještě asi 20–30 minut. 6. Upečený chléb po vychladnutí krájejte na čtverce. Je prý tak chutný, že už ho není třeba mazat máslem.
Poznámka k receptu
Chlebovou směs můžete vylepšit přidáním dalších bylinek, nastrouhaného sýra či pokrájené anglické slaniny.
Načítám komentáře...