Domácí škvařené sádlo
Postup přípravy
1. Omyté a osušené řemenové sádlo ostrým nožem nakrájejte na kostičky o velikosti strany 1–2 cm podle toho, jak velké škvarky máte rádi.
2. Sádlo vložte do hrnce, mírně ho podlijte (nesolte!) a škvařte tak dlouho, až škvarky vyplavou na hladinu a tuk přestane kypět.
3. Pokud již začnou okraje škvarků mírně růžovět, hned hrnec odstavte, aby se nespálily. Je hotovo.
4. Sádlo přeceďte a slijte do zavařovací sklenice. Škvarky můžete konzumovat zvlášť. Nejlepší jsou ještě teplé, posolené, s čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu
Vlažné křupavé růžové škvarečky, vůně čerstvého chleba pomazaného domácím sádlem, obojí lehce posolené s troškou jemně nakrájené cibulky... Všechny chuťové buňky jásají! Mnozí podobnou vzpomínku najdou založenou až kdesi v dětství u babičky. Proč si ji tedy nezopakovat?
Načítám komentáře...