Fritatové jednohubky
Seznam surovin
- brambory 3 kusy (větší)
- květák 250 gramů
- žampiony 200 gramů
- špenát 150 gramů (listový)
- smetana na šlehání 1,5 decilitru
- salát 1 hrst (drobné lístky)
- sýr Parmezán 40 gramů
- rajčátka cherry 3 kusy (nebo datlová minirajčátka)
- sůl
- olej (na pečení)
- máslo (na vymazání )
Postup přípravy
Brambory oloupeme, překrojíme podélně na poloviny a pak napříč na plátky silné asi 2 mm. Květák očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné plátky. V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme
ji a nasypeme do ní nakrájené brambory a květák. Necháme je přejít varem, scedíme a necháme v sítu odkapat.
Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát důkladně propláchneme, necháme odkapat a nakrájíme nahrubo. Žampiony opečeme v hluboké pánvi na oleji, osolíme je a přidáme špenát. Když listy zavadnou, pánev odstavíme z ohně a směs nasypeme do mísy. Opatrně přimícháme vejce rozšlehaná se smetanou a solí a pak brambory s květákem.
Směs rozložíme do pekáčku nebo zapékací formy vytřené máslem, posypeme parmazánem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 150° C. Hotovou fritatu po vychladnutí nakrájíme na kostičky, na každou položíme plátek rajčátka a lístek salátu a propíchneme párátkem.
Načítám komentáře...