Grilované toasty s hráškovým tatarákem
Seznam surovin
- máslo 50 gramů
- slanina anglická 100 gramů
- česnek 3 stroužky
- hrášek 300 gramů
- majoránka 2 snítky
- citron 1 kus
- bageta 1 kus
- olej olivový
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Na másle osmažte na kostičky nakrájenou slaninu, poté ji děrovanou lžící vyjměte ven a odložte stranou.
2. Do pánve přihoďte 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a smažte asi 2 minuty. Přidejte hrášek a v másle poduste 2 minuty. Po minutě přidejte ještě lístky majoránky.
3. Podušený hrášek krátce rozmixujte v mixéru, aby zůstal hrubý, dochuťte ho citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte s osmaženou slaninou.
4. Bagetu nakrájejte na krajíčky, pokapejte je olejem a ogrilujte po obou stranách. Potřete je zbylým česnekem a podávejte s hráškovým tatarákem
Poznámka k receptu
Hrášek můžete jen rozmačkat vidličkou a doplnit nastrouhaným pecorinem nebo fetou.
Načítám komentáře...