Hádek z bramborových muffinů
Seznam surovin
Bramborové muffiny:
- brambory 200 gramů
- sýr 2 lžíce (nastrouhaný, např. Krolewski)
- šunka krůtí 100 gramů
- kefír 150 mililitrů
- vejce 1 kus
- olej 80 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1,5 balíčku
- sůl 1 lžička
Pomazánka:
Na dokončení:
- paprika zelená 1 kus
- paprika červená 1 kus
- krekry (slané)
- hřebíček 4 kusy (na oči a čumák hádka)
- šťáva citronová
- cukrářské zdobení (barevné na sklenky)
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a nastrouhejte. V míse je promíchejte se sýrem, s nakrájenou šunkou, kefírem, vejcem a olejem. Do jiné mísy prosejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl.
2. Sypké i tekuté složky pak promíchejte na hustší těsto.
3. Plňte jím papírové košíčky, posazené do důlků formy na muffiny a pečte je asi 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
4. Vychladlé je ozdobte pomazánkou z ochucené lučiny. Tu smíchejte s mlékem, máslem, pažitkou, cukrem a solí. Hlavičku hádka vytvořte z půlky zelené papriky a dotvořte kousky třeba z papriky červené. Oči a nos vytvořte z hřebíčků. Muffiny nechte v košíčcích a ozdobte kousky sušenek a papriky. Seřaďte je do podoby hádka a naaranžujte na stůl.
5. Okraje skleniček lehce potřete citronovou šťávou, omočte je v cukrovém zdobení, vlijte do nich mléko a pořádná silvestrovská oslava může propuknout!
Poznámka k receptu
„Muffiny jsou legrační, je to skoro jako dělat bábovičky na písku. Máma je často peče sladké, tak jsem ji chtěl překvapit receptem se šunkou a sýrem!“ Matěj, 6 let
Načítám komentáře...