Humrová galantina s palmovým srdíčkem a fenyklovou omáčkou
Seznam surovin
- humr 2 kusy
- butterfish 200 gramů
- smetana 200 mililitrů
- palmové srdce 100 gramů
- humrové máslo 30 gramů
- pesto balsamikové 30 gramů
- cibule 1 kus
- vejce 1 kus
- bazalka
- fenykl
- pepř černý (mletý)
- sůl
- okurka salátová 1 kus
Postup přípravy
Do mixéru dáme butterfish, půlku smetany, vejce, sůl, pepř, bazalku a důkladně rozmixujeme.
Přidáme uvařeného, na menší kousky překrojeného humra. Směs důkladně promícháme, pomocí fólie zabalíme do úhledných válečků, které zavážeme a pečeme 60 min. na 60 °C.
Palmová srdíčka překrojíme na plátky a marinujeme v pestu. Humrovou krustu připravíme z rozpuštěného humrového másla. Důkladně promícháme a dochutíme solí.
Fenyklová omáčka: Nadrobno nakrájíme cibuli s fenyklem, na oleji dozlatova orestujeme a zalijeme smetanou. Vaříme 20 min. Rozmixujeme a přecedíme.
Poznámka k receptu
Pokrm se pěkně snoubí s růžovými víny.
Načítám komentáře...